Published On: lun, Feb 20th, 2017

Un brailean de succes indignat de situatia curatiei din parcurile din oras: “In Gradina Publica, erau fecale de catei la fiecare pas, in Parcul Monument, un pic mai bine, erau rahateii de caine la fiecare doi pasi”

Dupa ce s-a topit zapada, situatia cu fecale de caini din municipiu este critica, in special in Gradina Mare si Parcul Monument. Stoica Cristinel Popa, unul dintre tinerii de succes ai Brailei, a dorit sa traga un semnal de alarma in acest sens, in mediul online. Acesta a scris pe un site de socializare ca a iesit la o plimbare in Gradina Mare si in Parcul Monument, locuri unde a fost nevoit sa faca slalom printre fecale de animale.

Stoica Cristinel Popa si-a inceput cariera ca activist ONG la varsta de 16 ani si a activat in diverse organizatii din orasul Braila. Ulterior a fost acceptat cu bursa completa la mai multe universitati din Statele Unite ale Americii si s-a inscris la Stanford University in California. A absolvit Stanford University cu onoruri in stiinte politice si a fost admis pentru master la Oxford University si la Harvard University cu bursa de merit completa. La Harvard lucreaza la Belfer Center for Science and International Affairs ca cercetator pe tema contrabandei nucleare.

“Am iesit la o scurta plimbare de duminica prin Braila in zonele care ar trebui sa aiba aer curat si natura. Ma duc in Gradina Publica, erau fecale de catei la fiecare pas pe Aleea lui Eminescu. In plus, un miros urat foarte puternic in toata gradina. Plec si ma duc in Parcul Monument. Acolo, un pic mai bine, erau rahateii de caine la fiecare doi pasi, nu la fiecare pas. Concluzia? Javrelor le place Gradina Publica. Lasand gluma la o parte, avem nu doar o problema foarte mare cu cainii vagabonzi in oras ci si cu unii stapani de caini de apartament care inca nu au intrat in lumea civilizata. Ar fi interesant sa instaleze cineva camere fixe ascunse pe unde isi plimba lumea cainii pentru a vedea cine nu curata dupa animalul sau de companie. Ulterior, mers cu rahateii intr-o punga si sunat la usa respectivilor proprietari "Felicitari, ati castigat o tragere la sorti!" Povesti gen amenzi nu au efect asupra nesimtitilor. Ei prefera sa plateasca pentru privilegiul de a fi nesimtiti in continuare. In schimb cred ca umilirea publica ar putea avea efect, la fel ca in cazul celor care parcheaza in locuri nepermise precum cele pentru persoane cu handicap” , a scris braileanul.

Comentarii

comentariu

About the Author