Published On: mar, Feb 14th, 2017

Un barbat care a agresat sexual o fetita de 8 ani a primit trei ani de inchisoare

Ion Videanu, in varsta de 47 de ani, fara un domiciliu stabil sau ocupatie, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare, dupa ce a agresat o fetita de 8 ani in scara unui bloc situat pe Bulevardul Dorobantilor. Toata scena a fost surprinsa de camerele de supraveghere instalate in zona. Totodata, judecatorii au dispus obligarea barbatului la tratament de specialitate intr-o clinica de psihiatrie, intrucat acesta a fost diagnosticat cu retard mintal si tulburari de comportament. Agresorul va sta internat pana cand va arata semne de insanatosire sau ameliorare a starii de sanatate.

“Inculpatul a cuprins-o cu bratul stang de gat pe minora, a sarutat-o si s-a atins cu corpul de corpul acesteia. A dirijat-o apoi din corp spre scarile imobilului, dupa care a continuat agresiunea sexuala asupra victimei, prin saruturi repetate pe obraji. Mai departe, inculpatul a coborat bratul stang prin atingerea corpului minorei, dupa care a mangaiat-o si a pipait-o in zona fesiera.(…) In scopul inlaturarii starii de pericol si pentru a preintampina savarsirea unor alte fapte prevazute de legea penala, avand in vedere ca inculpatul prezinta retard mintal usor cu tulburari de comportament, asa cum s-a concluzionat in raportul de expertiza medico-legala psihiatrica, coroborat cu recomandarea Comisiei de expertizare, propun luarea fata de inculpatul Videanu Ion a masurii de siguranta cu caracter medical prevazuta de art. 109 C.p. respectiv obligarea la tratament medical pana la insanatosire sau pana la obtinerea unei ameliorari care sa inlature starea de pericol, masura ce poate fi aplicata si in regim de arest preventiv/penitenciar, prin reteaua de psihiatrie”, au dispus procurorii care s-au ocupat de caz.

Reamintim ca vineri, 19 august, in jurul orei 11:00, un brailean care locuieste in zona Bariera Calarasilor a sunat autoritatile pentru a reclama faptul ca un barbat de aproximativ 50 de ani mangaia o fetita de 8 ani in zonele intime. La fata locului s-a deplasat un echipaj al politiei si l-a prins si identificat pe barbat. Braileanul de 47 de ani a fost transportat la sediul Politiei si dupa ce a dat declaratii in fata organelor judiciare a fost internat la Spitalul de Psihiatrie.

Comentarii

comentariu

About the Author