Published On: Dum, feb. 5th, 2017

SOLIDARITATE Bulgarii si moldovenii de peste Prut ies in strada pentru Romania

Mai intai Republica Moldova iar astazi si in Bulgaria vor iesi oamenii in strada pentru a protesta fata de modificarea Codurilor Penale ale Romaniei care, considera ei, ca ii poate afecta in lupta anticoruptie din tara lor.

Cei care au demarat acest miting au spun ca "oficialii bulgari simt fiori reci" cand este vorba despre reusitele pe care le inregistreaza Justitia romana. "Iata de ce este important ca poporul roman sa reuseasca si sa arate ca victoriile obtinute in ultimii ani sunt ireversibile”, explica intiatorul mitingului de sustinere din Bulgaria. titreaza jurnalul.md.

Protestul este programat la ora 5 seara, in fata ambasadei Romaniei din Sofia. "Daca Romania face un pas inapoi pe anticoruptie, acesta e semn roarte au pentru Bulgaria. In ultimii ani succesele Romaniei au fost raza de speranta in aceasta parte de lume ca statul de drept poate functiona. Adeptii statu quo-ului in Bulgaria tremura de fiecare data cand amintesti despre justitia din Romania. De aceea e important pentru noi ca poporul roman sa invinga si sa arate ca victoriile din ultimii ani sunt ireversibile", spun organizatorii.

Deja cateva sute de persoane au anuntat ca merg la protest. Oamenii sunt chemati cu drapele bulgaresti, romanesti si ale UE.

Oficialii bulgari promit de ani buni ca vor crea propriul DNA, mai ales dupa ce fostul vicepremier de la Sofia, Meglena Kuneva, s-a intanit cu Laura Codruta Kovesi. Kuneva a spus atunci ca structurile de ancheta din Bulgaria nu sunt eficiente, astfel ca va prelua modelul DNA din Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author