Published On: mar, Feb 7th, 2017

Sofer de ocazie pe drumurile un brailene / Un tanar de 20 de ani a fost prins la volan, desi nu avea permis

In ziua de 5 februarie, politisti de ordine publica si de la rutiera, impreuna cu jandarmi, au actionat in municipiu si pe raza orasului Insuratei, in zona unitatilor cu profil discoteca, club, cafe-bar, pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea faptelor antisociale, precum si combaterea incalcarilor regulilor de circulatie.

Pe timpul actiunilor, au fost verificate 58 de societati comeciale, legitimate 106 persoane, 20 fiind controlate corporal sumar, si au fost oprite in trafic 75 de autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 48 de soferi. De asemenea, au fost constatate 95 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 34.000 de lei, si doua infractiuni la regimul rutier.

Dintre amenzile aplicate, 73 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si 7 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, iar 5 au fost aplicate la alte acte normative.

Ca masura complementara, politistii au retras 8 certificate de inmatriculare si au ridicat in vederea suspendarii 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru conducerea vehiculului sub influenta alcoolului.

In urma acestei actiuni, la ora 18:30, politisti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat in trafic pe un tânar de 20 de ani, din satul Scarlatesti, comuna Ciresu, in timp ce conducea autoturismul pe DJ 203, in afara localitatii de domiciliu, fara a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele sau a fost intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara a poseda permis de conducere.

Comentarii

comentariu

About the Author