Published On: lun, Feb 27th, 2017

SOARTA BINOMULUI SE JOACA LA ICCJ – Instanta suprema poate aplica lovitura de gratie Sistemului ocult care a condus Romania

Inalta Curte finalizeaza in cateva zile cel mai cunoscut dosar pe abuz in serviciu: “Gala Bute”. Achitarea Elenei Udrea va consfinti sfarsitul Binomului, care a folosit abuzul in serviciu pentru dosare politice si pentru aruncarea a mii de oameni in puscarie. In schimb, condamnarea Elenei Udrea va fi o gura de oxigen pentru sefa DNA si Binom. E meci de care pe care.

udrea_coldea_kovesi_bunSaptmana viitoare Inalta Curte va finaliza, pe fond, dosarul “Gala Bute” in care inculpata este Elena Udrea. Probabil este cel mai cunoscut dosar de abuz in serviciu, ramas in picioare dupa Decizia CCR care a constatat ca abuzul in serviciu este neconstitutional. Stirea ca la instanta suprema se va judeca ultimul termen din “Gala Bute” si ca ICCJ va ramane in pronuntare a fost deja anuntata in presa. Avem de-a face insa cu mai mult de o stire.

Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare o analiza foarte interesanta care circula in mediile politico-judiciare. Elena Udrea a fost si va fi tinta criticilor noastre pentru ceea ce a facut sub regimul Basescu si pentru ca a contribuit la crearea acestui sistem represiv, dar cu toate acestea consideram ca orice persoana, indiferent de cum o cheama sau culoarea ei politica, trebuie condamnata strict in baza legii si a probelor. Sentinta din dosarul “Gala Bute” este extrem de importanta nu atat prin prisma personajul implicat in acest caz, ne referim la Elena Udrea, ci la efectele pe care le poate avea asupra Sistemului ocult care a condus Romania. Potrivit informatiilor in posesia carora Lumeajustitiei.ro a intrat, in mediile politico-judiciare se discuta faptul ca de sentinta din “Gala Bute” depinde chiar soarta Binomului SRI-DNA, a Sistemului de care vorbeam ceva mai devreme. Asta intrucat, exista foarte multe voci care sustin ca achitarea Elenei Udrea – cel mai cunoscut politician si om din Romania acuzat de abuz in serviciu – va consfinti practic sfarsitul Binomului. O achitare pe abuz in serviciu a unui personaj de asemenea calibru, venita dupa un val de achitari pe abuz in serviciu, va reprezenta lovitura de gratie pentru sefa DNA Laura Kovesi, dar si pentru Sistemul care a pus stapanire pe Romania. Un Sistem care, trebuie sa ne amintim, a fost creat inclusiv cu ajutorul Elenei Udrea, om de baza al regimului Traian Basescu.

In schimb, o condamnare a Elenei Udrea va veni ca o gura de oxigen pentru sefa DNA Laura Kovesi si Sistem. Bagata in corzi dupa ultimele dezvaluiri privind activitatea DNA (a se vedea cazul Negulescu, spre exemplu), dupa dezvaluirile privind existenta protocolului secret PICCJ-SRI semnat in perioada in care Kovesi era Procuror General, dupa achitarile din ce in ce mai dese dispuse de instante care astfel confirma ca DNA fabrica dosare, dar mai ales dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita, sefa parchetului anticoruptie se va folosi de o eventuala condamnare pe abuz in serviciu pentru a legitima toate dosarele referitoare la aceasta infractiune. Practic, aparatul de propaganda aflat in slujba DNA va utiliza o condamnare a Elenei Udrea pentru a pretinde ca abuzul in serviciu nu a fost dezincriminat de CCR si ca DNA nu a facut abuz la randul ei de aceasta infractiune pentru a executa oameni politici si pentru a trimite mii de oameni in puscarie.

Asadar, sentinta din dosarul “Gala Bute” nu trebuie privita doar prin prisma Elenei Udrea. Conform analizei pe care v-am prezentat-o si care este larg raspandita in mediile politico-judiciare, de sentinta Elenei Udrea depinde soarta “Binomului SRI-DNA”, a Sistemului ocult care a condus Romania. Un Sistem care se clatina serios si care poate primi o lovitura de gratie prin acest dosar. Sistemul poate fi lovit cu un dosar in care implicat este chiar unul dintre creatorii sai: Elena Udrea. Avem de-a face deci cu un meci de care pe care. Arbitru va fi Inalta Curte de Casatie si Justitie.

DNA forteaza condamnarea pe probe indirecte

Cat despre acuzatiile impotriva Elenei Udrea, Lumeajustitiei.ro a aratat inca din 2015 ca in dosarul facut de procurorii DNA Ana Dana si Marius Bulancea nu exista vreo proba directa impotriva Elenei Udrea, care sa ateste savarsirea de catre aceasta a infractiunilor de care este acuzata: abuz in serviciu, luare de mita si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE. Am aratat inca de atunci ca DNA forteaza condamnarea Elenei Udrea prin coroborarea unor probe indirecte, strecurand in actul de sesizare a instantei inclusiv trimiteri la jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit careia actele de folosire a influentei pot fi probate si prin coroborarea probelor indirecte. Mai exact, autoritatea de lucru judecat invocata in rechizitoriul intocmit de procurorii Ana Dana si Marius Bulancea este chiar sentinta pronuntata pe fond in dosarul „Trofeul Calitatii”, in care fostul premier Adrian Nastase, asa cum ne amintim, a fost condamnat pe baza unor presupuneri rezonabile. Parcurgand integral rechizitoriul intocmit in dosarul “Gala Bute” – document pe care il prezentam la finalul articolului -, se poate observa ca DNA isi intemeiaza acuzatiile la adresa Elenei Udrea pe declaratiile date la parchet de fosti apropiati si subordonati ai acesteia si pe interpretarea, adesea subiectiva, a unor discutii telefonice.

Revenind la fapta de abuz in serviciu, trebuie spus ca aceasta este practic imposibil de probat atat timp cat la dosar nu exista niciun document care sa fie semnat de Elena Udrea. Favorita lui Traian Basescu este acuzata de abuz in serviciu pentru incalcarea unor articole dintr-o Hotarare de Guvern si din Ordonanta de Urgenta 34/2006 privind achizitiile publice.

In ceea ce priveste Hotararea de Guvern, incalcarea acesteia nu poate fi retinuta pentru a proba o eventuala fapta de abuz in serviciu, atat timp cat Decizia CCR 405/2016 prevede ca pentru a se comite abuz in serviciu trebuie incalcata o lege, o ordonanta de urgenta sau o ordonanta a Guvernului. In ceea ce priveste cele cinci articole din Ordonanta de Urgenta despre care DNA sustine ca ar fi fost incalcate de Udrea, acestea contin prevederi care nu au legatura cu atributiile unui ministru. In orice minister exista un lant decizional mult mai mare, plecand de la directori, sefi de servicii, pana la sefi ai institutiei. Oricum, chiar si in situatia in care acuzatiile de incalcare a OUG 34/2006 ar fi reale, este curios cum DNA nu s-a indreptat impotriva responsabililor cu achizitiile din minister – directori si sefi de servicii achizitii, juridic, economic etc. Elena Udrea a fost singura acuzata din intreg ministerul referitor la presupusul abuz in serviciu.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-