Published On: mar, Feb 14th, 2017

“Salvator din pasiune” la ISU Braila

Dupa succesul de anul trecut cu proiectul “Salvator din pasiune”, destinat persoanelor care doresc sa activeze ca si voluntari in cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, proiectul se va desfasura si in acest an. Mai mult, in acest an inscrierile se pot face oricand, fara a mai fi conditionate de un numar limitat de locuri.

Interesul crescut pe care cetatenii l-au manifestat inca de la lansare, a condus la reanalizarea posibilitatilor institutionale si identificarea solutiilor care sa permita inscrierea tuturor celor care doresc sa se alature echipajelor de interventie in misiunile specifice.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila a demarat etapele ce presupun recrutarea si inscrierea solicitantilor, pentru ca ulterior analizarii dosarelor sa fie incheiate contractele de voluntariat aferente. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obtinute accesand site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila – www.isubraila.eu.

Programul urmareste valorificarea si sustinerea activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa se alature pompierilor salvatori sunt urmatoarele:

– varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani;

– apt din punct de vedere medical;

– sa nu fi fost condamnat pentru savarsirea infractiunilor cu intentie;

– sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta.

Dosarul candidatului trebuie sa contina: cererea de inscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au varsta de peste 18 ani), copie dupa actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau in curs de desfasurare, adeverinta medicala si acordul parintilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au varsta sub 18 ani.

Dupa parcurgerea unor programe de pregatire, activitatile derulate alaturi de efectivele inspectoratului general vor consta in participarea la misiunile de interventie, utilizarea notiunilor de baza in acordarea primului ajutor calificat, implicarea in actiunile de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajului preventiv. In anul 2016, au parcurs programele de pregatire un numar de 6 voluntari.

Comentarii

comentariu

About the Author