Published On: vin, Feb 24th, 2017

Presedintele Iohannis ingroapa definitiv controversata OUG 13

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea de respingere a OUG 13 si pe cea de aprobare a OUG 14, anunta Administratia Prezidenatiala. Potrivit procedurii, urmeaza ca cele doua legi sa fie publicate in monitorul Oficial. Joi, presedintele i-a spus premierului Grindeanu ca astfel sunt intrunite ”toate conditiile pentru a trece la normalizarea situatiei”, informeaza Realitatea.net.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 februarie, urmatoarele decrete:

- Decret pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala;

- Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 14/2017 privind abrogarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.

 Klaus Iohannis a declarat joi, la ceremonia depunerii juramantului de catre noii ministri ca tocmai au sosit la Cotroceni legile de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14 si a anuntat ca le va promulga vineri.

”Am constatat acum, inainte sa ajung in Sala Unirii, ca mi-au parvenit de la Parlament doua legi: legea de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi maine si atunci avem intrunite toate conditiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situatiei. Am mentionat intr-o alocutiune recenta care sunt, dupa parerea mea, marjele de miscare pentru revenirea la o munca pozitiva, normala si in interesul Romaniei din partea Guvernului, si consider ca ele sunt intrunite”, i-a spus presedintele Iohannis premierului Sorin Grindeanu.

Comentarii

comentariu

About the Author