Published On: mie, Feb 22nd, 2017

O noua situatia scandaloasa din Spitalul Judetean Braila / Sacii menajeri, care in mod normal sunt de unica folosinta, sunt refolositi

Situatiile greu de imaginat din Spitalul Judetean continua. Situatiile in care pacientii asteapta cu orele pe holurile spitalului pentru niste simple analize sunt bine cunoscute si acceptate cu resemnare de catre pacienti pentru ca nu au alte solutii. Mai mult, in perioada in care Braila a fost sub avertizare cod portocaliu de ger, mai multi pacienti ne-au contactat si ne-au spus ca in saloane era foarte frig, fiind nevoiti sa stea mai multe randuri de paturi pe ei.

Vezi si: Terapia prin frig este noua metoda de tratament folosita in Spitalul Judetean / Pacientii tremura de frig in saloane

Mai nou, o noua scena i-a scandalizat pe pacientii Spitalului Judetean Braila. Recent am fost contactati de o pacienta care ne-a spus ca a fost martora la o scena greu de imaginat intr-un spital. Femeia sustine ca sacii menajeri din spital, care in mod normal sunt de unica folosinta, sunt refolositi. Aceasta i-a spus femeii de serviciu ca asa ceva nu este normal intr-un spital, unde igiena este promordiala, dar angajata spitalului a ridicat din umeri, lasand de inteles ca face ce i se spune.

“Buna ziua! Pentru cine crede ca are o zi buna. Eu nu prea am avut. Din zi in zi vad ca in loc sa ne indreptam spre o tara mai “buna” si mai mai curata, spre dezamagirea mea, vad ca ne indreptam spre……GUNOAIE! Da, gunoaie! Si tinem la ele si nu numai, ba chiar si la sacii de gunoi.

Ceea ce vreau sa va spun e ca, internata fiind la Spitalul Judetean Braila, am ramas uimita, cum in dimineata in care femeia de serviciu a venit, cica, sa faca curatenie, adica, sa festeleasca putin mopul imbibat si imbaxit de clor, in loc sa ia gunoiul din sac, cu tot cu sac, aceasta a golit sacul menajer si apoi l-a pus la loc, bineinteles fara nicio jena.

Am reactionat, dar degeaba! Parca nici nu eram acolo. A ridicat din umeri, parca lasandu-mi de inteles ca asa trebuie sa faca si asta e! Nu pot si nu as vrea sa cred ca cei care conduc acest spital, le-a ordonat celor care se ocupa de “curatenie” sa spele si sa reutilizeze sacii de gunoi.

Asa de mult tinem la gunoiale noastre! Sa le fie rusine!”, ne-a spus o braileanca.

Contactata telefonic, dr. Alina Neacsu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Braila, ne-a spus ca sacii menajeri sunt achizitionati lunar in functie de necesarul prezentat de catre asistentul de sef de sectie. Totodata, aceasta a mai adaugat ca pana in prezent nu au fost inregistrate perturburi in ceea ce priveste achizitionarea sacilor.

“Sacii menajeri sunt materiale care se achizitioneaza lunar, in functie de necesarul prezentat de catre asistentul sef de sectie/compartiment.

Nu s-au inregistrat pana acum perturbari in achizitionarea acestora. Numarul lor a fost in permanenta suficient pentru a asigura curatenia in conditii optime pe toate sectoarele.

Ceea ce semnalati dumneavoastra sunt cazuri care exclud procedurile existente implementate de serviciul de Supraveghere, Preventie si limitare a Infectiilor Asociate Asistentei Medicale din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

In acest sens va rog sa ne relatati in detaliu, pentru a putea lua masurile corespunzatoare”, ne-a spus dr. Alina Neacsu.

Comentarii

comentariu

About the Author