Published On: mie, Feb 8th, 2017

Mostenitoarea celei mai bogate familii din Israel vrea sa cumpere Armonia Mall, Metro si PIC

Dezvoltatorul imobiliar Melisron, controlat de Liora Ofer – descendenta celei mai bogate familii israeliene cu radacini romanesti, testeaza posibilitatea preluarii unor centre comerciale in orasul Braila, au declarat pentru revista Capital surse din piata imobiliara.

Compania, care si-a aratat anul trecut interesul si pentru achizitia AFI Europe de la miliardarul Lev Leviev, este in proces de „due diligence“ pentru mai multe proprietati din Braila, asistata de Reff & Asociatii, casa de avocatura afiliata Deloitte. Sursele Capital spun ca la inceputul lunii viitoare, sefii Melisron ar urma sa viziteze Romania pentru a lua o decizie, sustine Capital.ro.

Melisron are in vedere trei proprietati din oras. Este vorba despre mallul Armonia si centrele comerciale Metro si PIC, toate inchise in ultimii ani.

Luna trecuta, antreprenorul roman de origine siriana Mohammad Alabdi, proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme zootehnice din Romania, a platit circa 15 mil. euro pentru achizitia mallului Armonia Braila, intrat in faliment in 2011 cu datorii de 28 mil. euro. Investitorul are doua planuri de actiune in privinta fostului centru comercial: pastrarea obiectului de activitate al imobilului, prin investitii proprii sau in parteneriat, sau transformarea lui intr-un spatiu de productie pentru un furnizor de componente electrice al Dacia si Ford. (mai multe despre planurile noului proprietar puteti citi aici)

De asemenea hipermarketul PIC din Braila, ce apartinuse unei retele dezvoltate de fratii Ilie si Cornel Penescu, a fost scos la vanzare in procedura de faliment la un pret de pornire de 2,89 mil. euro prin lichidatorul PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services. Magazinul a fost deschis in 2007 si inchis doi ani mai tarziu.

La vanzare este si cladirea Metro din acelasi oras. Nemtii au inchis in martie anul trecut unitatea din Braila, pe motiv ca dezvoltarea economica locala nu a fost pe masura asteptarilor. Aceasta este singura unitate cash&carry inchisa de Metro in Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author