Published On: vin, Feb 17th, 2017

Mascatii au pus biciul pe comerciantii din TUG / Amenzi de aproape 40.000 de lei si bunuri confiscate in valoare de 30.000 de lei

Politistii braileni au actionat, in cursul zilei de ieri, intr-un centru comercial din municipiu, pe linia prevenirii si combaterii faptelor ilicite din domeniul actelor de comert, dreptului de proprietate intelectuala.

Vezi si: VIDEO / GALERIE FOTO: Autoritatile au luat cu asalt modulele de la TUG

Ieri, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, specialisti din cadrul Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara Si Pentru Siguranta Alimentelor si din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca, au actionat, ieri, intr-un centru comercial din municipiu, pe linia prevenirii si combaterii faptelor ilicite privind actele de comert si dreptul de proprietate intelectuala.  Pe timpul activitatilor, au fost verificate 29 de societati comerciale, legitimate 127 de persoane, oprite in trafic 32 de autovehicule si controlate 56 de autovehicule folosite de persoane care transportau marfa.

De asemenea, au fost constatate 24 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 39.200 de lei, si 2 infractiuni, pentru incalcarea prevederilor Legii 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice.

Dintre amenzile aplicate, 2 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 14 conform legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si 8 conform H.G. 537/1997 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor.

Ca masura complementara, politistii au ridicat in vederea confiscarii bunuri (produse alimentare, legume, fructe si articole vestimentare) in valoare totala de peste 30.000 de lei.

Dupa aceasta actiune a autoritatilor brailene, mediul online a fost inundat de comentarii pentru sustinerea comerciantilor care isi desfasoara activitatea in complexul comercial TUG. Mai mult, unul dintre acestia a spus ca aceasta actiune este un abuz si comerciantii din aceasta locatie nu meritau sa fie tratati ca niste “teroristi sau mafioti”.

“Activitatea comerciala a fost suspendata. Nu s-a mai miscat nimic si … nimeni. Stateau cu cagule la poarta de parca faceau perchezitii la teroristi sau mafioti. Un abuz! Metodele astea brutale si opresive nu fac decat rau. De ce asa, ca la razboi? Am o afacere mica si cinstita. Stiu ca se face evaziune, dar nu asa se combate. Sa ii iei pe toti ca din oala si sa umbli cu pistoalele la brau printre vanzatori si clienti. Asa se procedeaza si cu marii comercianti, care stau la mese cu politicienii?”, a spus respectivul comerciant.

Comentarii

comentariu

About the Author