Published On: mar, Feb 28th, 2017

Marian Dragomir spune ca reducerea taxei de salubritate depinde de Guvernul Grindeanu

Primarul Marian Dragomir a scris pe o retea de socialiare ca daca brailenii isi doresc o taxa de salubrizare mai mica exista o singura solutie in acest sens: reducerea cantitatii de gunoi, pentru a ne incadra in procentele impuse de legislatie, iar daca acest lucru nu este posibil anul 2018 va veni foarte probabil cu noi majorari.

Totodata, edilul sef a precizat ca in cazul in care Guvernul Grindeanu va emite o ordonanta de urgenta ca taxa de 80 de lei pe tona de gunoi depozitat la groapa de gunoi se va aplica la diferenta dintre tina de valorificare propusa de operatorii de salubritate si ceea ce au realizat efectiv, taxa pe gunoi poate reveni la valoarea de dinaintea majorarii, si anume 7,15 lei/luna/persoana.

“Daca reusim sa reducem cantitatea de gunoi si ne incadram in procentele prevazute in legislatie, anul 2018 nu va mai aduce cresteri de tarife pentru salubrizare.

Daca Guvernul Grindeanu va emite o ordonanta de urgenta astfel incat sa se plateasca supra-taxa doar pentru cantitea suplimentara (neredusa si depasita), doar atunci putem reduce in anul 2017 taxa pentru salubrizare.

Cei care au platit vor putea recupera banii sau se vor constitui avans pentru 2018. Daca la finalul anului 2016 Guvernul Ciolos era aplicat in loc de "aplecat" si emitea acesta ordonanta nu eram in aceasta situatie” , a scris Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author