Published On: joi, Feb 23rd, 2017

Marian Dragomir: “Este adevarat ca sunt caini in municipiu, motiv pentru care vom continua sterilizarile”

Astazi, in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal s-a adus in discutie una dintre problemele orasului, cainii maidanezi. Petrica Popa(PNL) i-a spus primarului ca maidanezii vor pune stapanire pe Braila. Acesta a spus ca autoritatile locale trebuie intai sa se gandeasca la cetateni, pentru ca acestora le este frica sa umble printre blocuri din cauza haitelor de caini, si apoi la patrupede.

“Sunt foarte multi caini care umbla cu coada covrig prin municipiu muscand, latrand si facand multi cetateni sa se teama de a trece prin anumite zone ale orasului. Va rog sa aveti in atentie, in perioada imediat urmatoare, ca aceste animale dragi noua, probabil tuturor, sa fie puse acolo unde trebuie. Sa nu uitam ca municipiul Braila, la fel ca alte comunitati, este mediu antropic, iar noi trebuie sa avem grija de cetateni si apoi de aceste animale dragi nou”, a spus Popa.

Marian Dragomir a comentat aceasta problema cu care se confrunta brailenii, spunand ca intr-adevar sunt foarte multi caini fara stapan in oras, dar trebuie apreciate eforturile autoriltatior facute pentru sterilizarea patrupedelor. Totodata, acesta a spus ca are in vedere inchirierea unui spatiu pentru un nou adapost, deoarece cheltuielile pentru constructia unui padoc sunt foarte mari.

“Este adevarat ca sunt caini in municipiu, dar trebuie sa avem in vedere si eforturile pe care le-ati facut dumneavoastra (n.r. consilierii municipali) in mandatul trecut, pe care le faceti si in acest Consiliu, dovada ca veti vota acest proiect de hotarare (n.r. proiect de hotarare privind sterilizarea), dar si pentru implicarea noastra, prin SUPAGL, in castrarea cainilor. In ultimele 6 luni ale anului trecut au fost castrati un numar de peste 600 de caini, incercand astfel sa oprim viitoarele generatii care vor apare in municipiu. Avem in vedere ca in viitor sa continuam intr-un ritm foarte dinamic aceste campanii de sterilizare ale cainilor. Mai avem in vedere inchirierea unui spatiu pentru un nou adapost, investitiile noastre sa fie doar pentru utilarea adapostului. Constructia unui nou adapost ar genera niste costuri care nu se vor regasi peste cativa ani. Locul cainilor nu este pe strada, indiferent cat de mult ii iubim cu totii”, a spus Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author