Published On: lun, Feb 20th, 2017

Marian Dragomir: “Cred ca vom fi primul oras din Romania care va avea iluminat ecologic, pe LED-uri”

Marian Dragomir, in cea mai recenta conferinta de presa, s-a aratat foarte incantat de proiectul administratiei locale, care a decis inlocuirea iluminatului stradal clasic, cu cel pe LED-uri. Edilul sef a spus iluminatul cu LED-uri va fi foarte benefic pentru oras, intrucat luminozitatea va creste, iar factura va veni mai mica cu aproximativ 40%. Primarul a punctat ca societatea carea se va ocupa de montarea acestor instalatii are obligatia sa o faca in termen de doi ani, iar plata se va face in rate, pe o perioada de 10 ani.

Vezi si: GALERIE FOTO: Braila trece la iluminat stradal cu LED-uri / Marian Dragomir: “In urmatorii doi ani se vor monta 12.659 corpuri de iluminat pe LED”

“Vorbim de cele mai multe ori de iluminat ecologic, de cheltuieli mai mici la iluminatul public si cred ca aceasta decizie de a inlocui corpurile de iluminat actuale cu cele pe LED-uri este una foarte benefica. Si cred ca vom fi primul oras din Romania care va avea iluminat ecologic, pe LED-uri. Cel mai important lucru in acest contract este faptul ca societatea care a casticat licitatia are obligatia de a monta intr-un termen de 2 ani de zile cele 12.859 de corpuri de iluminat, 79 de tablouri si sistemul de reducere pe intensitati luminoase sau de cresteri in functie de luminozitatea de afara. Primaria va plati contravaloarea acestor instalatii montate in doi ani, insa in rate egale, pe perioada unui numar de zece ani. Din punctul meu de vedere este o relatie contractuala foarte avantajoasa Primaria Municipiului Braila. Ca o societate sa iti monteze toate instalatiile in doi ani si tu sa platesti in zece ani in rate egale mi se pare un lucru foarte in regula. Asa cum ati observat am inceput pe Calea Calarasilor, de la intrarea in oras, dinspre mall spre Bariera. Am schimbat toate corpurile de iluminat stradal si acum se inlocuiesc si cele de iluminat pietonal. Se poate observa foarte usor ca luminozitatea in zona a crescut, iar asta in conditiile in care factura va veni mai mica cu aproximativ 40%. Pentru ca aceste corpuri de iluminat, pe langa faptul ca sunt mai luminoase sunt si mai economice, au un consum mult mai redus. Urmeaza sa continuam pe arterele principale si dupa intram in cartiere”, a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author