Published On: mar, Feb 7th, 2017

Klaus Iohannis: “Retragerea ordonantei 13 si eventual demiterea chinuita a unui ministru e cu certitudine prea putin”

Astazi, de la ora 12:00, Klaus Iohannis a tinut un discurs referitor la modificarea codurilor penale si la reactiile oamenilor generate de acest lucru. In contextul amplelor proteste din tara, discursul presedintelui a fost unul calm, dar acid. Acesta i-a atacat voalat pe cei din PSD, in frunte cu premierul Grindeanu care nu a fost prezent. Iohannis a spus ca cei mai indreptati pentru a oferi o solutie pentru aplanarea acestor conflince sunt cei care le-au cauzat, adica cei din PSD.

"Doamnelor si domnilor parlamentari, doamnelor si domnilor musafiri, m-as fi adresat si Guvernului, dar el este ocupat. Dar nu-i bai, la fel el am fost deja. Sunteti un nou Parlament, dar ma bucur ca ati avut rabdare sa ma asteptati in sala si va multumesc pentru primirea foarte frumoasa. Va doresc succes si un mandat plin de realizari.

As fi vrut astazi, in conditii normale, la inceput de mandat sa va vorbesc despre lucruri importante pentru Romania, despre centenar in 2018, vom sarbatori 100 de ani de cand exista statul roman modern. As fi putut vorbi despre proiectul de tara, cu totii ne dorim in definitiv o Romanie puternica si prospera. Dar vremurile nu sunt obisnuite si suntem in plina criza. Sute de mii de romani protesteaza in strada. Natiunea e in alerta. E vie. E atenta si e foarte nemultumita. O importanta cercetare sociologica realizata in ultimele zile arata ca tara merge in directia gresita, in proportie de 80%.

Doamnelor si domnilor, cum s-a ajuns aici la doar o luna de la alegeri. In 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie.

 Dar dupa aceea, cu o ciudata strategie tip kamikaze a intrat in coliziune frontala cu o parte insemnata a societatii romanesti. A promis in campanie ceva si in primele zile s-a apucat de altceva. Pohta ce-ti pohtit, grija ce-ati avut-o se vede ca nu e ceea ce ati avut in campanie. Grija prima a fost sa va ocupati de dosarele penalilor si romanii sunt revoltati. Asta e situatia. Ce facem, dragilor? Care sunt solutiile? Care e marja de manevra sa iesim din acest pas.

Retragerea ordonantei 13 si eventual demiterea chinuita a unui ministru e cu certitudine prea putin. Alegeri anticipate insa sunt in aceasta faza prea mult. Asta e marja de manevra. Cine trebuie sa vina cu solutia. Pai in mod natural cel care a creat problema. PSD", a declarat Iohannis.

Comentarii

comentariu

About the Author