Published On: joi, Feb 16th, 2017

Iohannis, avertisment sumbru. Romania, la rascruce. Initiativele Guvernului, repercusiuni grave

Forta financiara a gruparilor interlope sau criminalitatea informatica afecteaza profund siguranta statului si economia Romaniei, avand si un impact puternic asupra colectarii veniturilor la bugetul de stat, a afirmat Klaus Iohannis.

”Un stat nu poate avea o economie puternica atunci cand criminalitatea organizata este mare. (…) De aceea, este foarte important ca DIICOT sa aiba instrumentele potrivite pentru a contracara aceste atentate la dezvoltarea democratica a statului si pentru a interveni eficient.

Aceste obiective nu pot fi atinse fara a exista, in primul rand, o legislatie coerenta. Ma bucur sa constat ca modificarile legislative realizate in 2016 au avut drept rezultat consolidarea capacitatii de functionare a institutiei. Aceasta este o dovada ca institutiile care asigura lupta impotriva criminalitatii devin eficiente atunci cand legile sunt facute cu inteligenta, cu buna credinta si urmaresc sa intareasca statul de drept, nu sa il slabeasca.

Pentru a putea investi in serviciile publice necesare societatii trebuie, pe de o parte, sa combatem si sa destructuram retelele criminale care opereaza contra legii si, pe de alta parte, sa recuperam prejudiciile create”, a precizat presedintele.

Iohannis a subliniat ca este ”mai mult decat necesara” o buna colaborare intre Ministerul Public si Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate pentru a duce la bun sfarsit actul de justitie.

Totodata, presedintele a afirmat ca apreciaza promptitudinea cu care DIICOT a reactionat in mod public, semnaland faptul ca adoptarea unor anumite acte normative ar creste riscul aparitiei unor conditii favorizante pentru fenomenele infractionale.

”Romania se afla intr-un moment de rascruce, si impreuna trebuie sa decidem pe ce drum vom merge de acum inainte: pe drumul democratiei, statului de drept si al justitiei independente, sau pe drumul coruptiei, lipsei de profesionalism si al abuzurilor institutionale”, a conchis presedintele. Sursa:realitatea.net

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-