Published On: vin, Feb 17th, 2017

In Braila se va construi un nou cimitir / Brailenii comenteaza ironic: “Pai daca nu mai avem sanse sa scapam de vii din spitale, macar sa avem unde ne ingropa”

In cea mai recenta conferinta de presa, Marian Dragomir a declarat ca Municipalitatea ia in calcul construirea unui nou cimitir, de aproximativ 4.500 de locuri, in contextul in care cimitirile existe sunt aproape la capacitate maxima. Edilul sef nu a dorit sa faca publica locatia acestui nou cimitir, dar a spus ca Municipalitatea trebuie sa aiba disponibile in orice moment circa 3.000 de locuri de veci, pentru cazuri de dezastre naturale si acesta este un alt motiv pentru care este necesara construirea unui nou cimitir.

“Este o discutie putin mai macabra, dar necesara de altfel, din pacate este nevoie sa avem in vedere construirea unui nou cimitir in municipiul Braila, deoarece cele actuale au ajuns la capacitate maxima. Avem o discutie avansata si cred ca in urmatoarele luni vom prezenta Consiliului Local o astfel de propunere. Avem in vedere si un spatiu, pe care il vom anunta atunci. Vorbim de un numar de aproximativ 4.500 de locuri, dintre care aproape jumatate vor fi ale Primariei municipiului Braila. Daca ne gandim ca acestea pot fi amenajate in sistem de cripta, numarul de locuri se poate dubla. Restul de locuri din cimitir vor fi ale unei alte institutii publice. Locurile primariei vor fi distribuite celor care au nevoie, noi suntem obligati ca in momentul de fata sa pastram 3.000 de locuri pentru dezastre naturale si acesta este motivul pentru care suntem destul de blocati in momentul de fata, pentru ca unele locurile pe care le avem trebuie sa le pastram libere” , a declarat Marian Dragomir.

Dupa acest anunt facut de edilul sef, in mediul online au aparut mai multe comentarii ironice din partea brailenilor. Aceste sustin ca in loc sa se puna accent pe probleme importante din oras, precum gropile sau se sa ia in calcul o modernizare a spitalului, pe agenda primarului este construirea unui nou loc de veci.

“Pai daca nu mai avem sanse sa scapam de vii din spitale, macar sa avem unde ne ingropa”, “Spitale unde stau cate doi in pat, sau pe lista de asteptare la internare nu! Doar biserici si cimitire facem!”, sunt unele comentarii ale brailenilor.

Comentarii

comentariu

About the Author