Published On: lun, Feb 27th, 2017

HC Dunarea Braila pierde derby-ul cu HC Zalau si tremura pentru locul doi

HC Dunarea Braila si HC Zalau au facut un meci foarte bun in penultima partida a etapei XIX, a Ligii Nationale de Handbal Feminin. Dupa un meci foarte echilibrat, invingatoarea a fost decisa de deciziile controversate ale arbitrilor. Braila a pierdut cu scorul 28-25(1-1) si tremura pentru pozitia a doua. Dupa aceasta infrangere a brailencelor, lupta pentru pozitia a doua a fost relanta, HC Zalau apropiindu-se la doar doua puncte.

Meciul a inceput foarte echilibat, primul gol fiind marcat abia in minutul 7 de Eliza Buceschi. Dupa golul Elizei, gazdele au marcat rapid de doua ori prin fosta jucatoare a Dunarii, Anamaria Dragut. Meciul a continuat la fel de echilibrat, cu ambele echipe la conducerea jocului. Prima echipa care a reusit sa se desprinda la doua lungimi de unda a fost Braila, dupa ce in minutul 22 Timea Tatar a marcat pentru 7-5. Elevele lui Buceschi nu au rezistat mult in avantaj, gazdele reusind sa preia conducerea jocului in minutul 28, dupa ce Tamas a marcat pentru 11-10. Pana la finalul primelor 30 de minute s-a mai marcat un singur gol, reusit de Tatar care a insris pentru 11-11.

Soarta jocului a fost decisa in partea a doua, dupa ce arbitrii au dat mai multe decizii controversate. Repriza a inceput la fel echilibrat precum s-a incheiat prima, mergandu-se cap la cap, pana momentul in care echilibrul a fost rupt de deciziile arbitrilor, gazdele reusind sa se distanteze la trei goluri, scor 19-16. HC Dunarea Braila nu a renuntat, iar in minutul 51, diferenta de pe tabela de marcaj dintre cele doua formatii era de doar un gol, scor 21-20 pentru gazde. Din pacate finalul de joc a apartinut gazdelor care au reusit sa se distantele la 4 goluri. Ultimul gol al partidei a fost marcat de Eliza Buceshi, stabilind scorul final 28-25, in favoarea celor de HC Zalau.

HC Dunarea Braila: Buceschi -8 goluri, Perianu -4, Lipara -4, Tatar -3, Czeczi -3, Udristioiu -1, Zamfirescu -1 si Tiron -1.

HC Zalau: Abed Kader -8, Dragut -7, Tamas -5, Panici -3, Trif -3, Bloj -1, Rob -1.

Dupa aceasta infrangere Dunarea Braila se mentine pe locul secund, dar lupta pentru titlul de vicecampioana s-a incins, intrucat HC Zalau s-a apropiat la doar doua puncte de formatia braileana, cu sapte etape inainte de final. Etapa viitoare Braila va juca pe teren propriu, vineri, 3 martie, de la ora 17.00, cu CSM Roman.

Comentarii

comentariu

About the Author