Published On: mie, Feb 15th, 2017

GALERIE FOTO: Un autocar romanesc a fost implicat intr-un grav accident rutier la granita cu Ungaria / Bilantul initial: 4 morti si 17 raniti

In aceasta dimineata a avut loc un grav accident rutier pe Autostrada Paneeuopeana, in Ungaria, in care a fost implicat un autocar romanesc. Bilantul mortilor in accidentul in care a fost implicat un autocar romanesc a urcat la patru persoane. Numarul ranitilor s-ar ridica la aproximativ 17, deocamdata.

Vama Nadlac II a fost inchisa, miercuri dimineata, in urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria, la aproximativ doi kilometri de frontiera, in urma unei solicitari formulate de catre autoritatile statului vecin. Traficul a fost deviat prin Vama Nadlac I, respectiv pe DN7.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru Stirile ProTv ca autoritatile romane au trimis ajutoare in Ungaria.

In baza unui acord de colaborare transfrontaliera, autoritatile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensiva, doua echipaje SMURD de prim-ajutor, in timp ce Serviciul Judetean de Ambulanta a trimis patru ambulante.

"Interventia este in curs, noi cum am aflat am trimis echipe de interventie de la Arad si de la Timisoara. Este in drum si poate ca au ajuns deja inspectorul sef de la ISU Arad impreuna cu medicul sef de la UPU Arad, care o sa ne dea mai multe informatii dupa ce ajung acolo. Decizia, unde vor fi duse victimele sau pacientii raniti o sa fie luata de comun acord cu colegii din Ungaria, decizia este a lor, accidentul fiind pe teritoriul lor. Nu suntem inca siguri daca cetatenia celor care au fost in autocarul romanesc este cetatenie romana sau sunt cetateni din alte tari, asta este o informatie la care o sa revenim dupa ce o sa primim informatii complete de la partea maghiara", a declarat Raed Arafat la Pro TV.

Presa maghiara scrie ca o posibila cauza a acestui accident in lant ar putea fi vizibilitatea extrem de redusa de pe autostrada, provocata de ceata. Conform primelor informatii, in accidentul din Ungaria a fost implicat un autocar romanesc, un TIR si mai multe masini mici.

Comentarii

comentariu

About the Author