Published On: lun, Feb 27th, 2017

Florin Iordache ar putea fi pus sub acuzare in dosarul OUG 13 / DNA a descoperit documente distruse sau “plasmuite”

DNA a trimis dosarul privind OUG 13 la Parchetul instantei supreme pentru continuarea cercetarilor privind cinci fapte. Pe de alta parte, acuzatiile la adresa lui Liviu Dragnea s-au clasat, sustine Stirileprotv.ro.

Directia Nationala Anticoruptie a clasat o fapta din dosarul privind OUG 13 si a trimis cauza la Parchetul instantei supreme pentru continuarea cercetarilor pentru favorizarea faptuitorului, fals intelectual, prezentarea de date inexacte Parlamentului sau presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, sustragerea sau distrugerea de inscrisuri si de probe.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a inregistrat luni dosarul de la Directia Nationala Anricuroptie privind adoptarea OUG 13 si va face cercetari in vederea stabilirii raspunderii penale cu privire la cele cinci fapte pentru care cauza a fost declinata de la DNA, printre care si sustragerea sau distrugerea de inscrisuri si de probe. Dosarul cunoscut ca "Adoptarea Ordonantei 13” a fost inregistrat pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa declinarea cauzei de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA). "In cauza urmeaza a fi efectuate cercetari in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii penale”, arata PICCJ.

Comentarii

comentariu

About the Author