Published On: mar, Feb 14th, 2017

ADOPTATI LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR

Presedintele PER Danut Pop le cere lui Tariceanu si Dragnea „sa lase temerile deoparte, sa se ridice la nivelul demnitatilor pe care le ocupa si sa sustina adoptarea legii raspunderii magistratilor”: „Daca tonul imperativ al celor de la CSM ne sperie, daca rezistenta si amenintarile sistemului ne dau fiori, am pierdut batalia pentru ceea ce ne dorim cu totii 'o Justitie independenta'.”

danut_popPresedintele Partidului Ecologist Roman, Danut Pop (foto), a lansat un apel catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, cerandu-le sa lase temerile deoparte, sa se ridice la nivelul demnitatilor pe care le ocupa si sa sustina adoptarea de urgenta a legii raspunderii magistratilor. In mesajul sau adresat presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Danut Pop le aminteste lui Tariceanu si Dragnea ca timp de trei legislaturi s-a evitat introducerea raspunderii patrimoniale a magistratilor pentru erorile comise in exercitarea profesiei, iar consecinta lipsei de initiativa a costat Romania zeci de milioane de euro in urma condamnarilor la CEDO.

Intr-un comunicat remis Lumeajustitiei.ro, Partidul Ecologist Roman aminteste ca in toamna lui 2016 a depus un proiect de lege privind raspunderea magistratilor, care zace insa si in prezent in sertarele Parlamentului.

Presedintele Partidul Ecologist Roman, Danut Pop, condamna tergiversarea reglementarii in ce priveste raspunderea magistratilor si arata ca se impune ca in scurt timp sa fie posibila scoaterea procurorilor din magistratura, respectiv excluderea judecatorilor din magistratura, fara drepturi (pensie), la doua erori judiciare.

Prezentam in continuare comunicatul Partidului Ecologist Roman:

„Partidele politice parlamentare au evitat, timp de trei legislaturi, sa introduca, prin lege, raspunderea penala, administrativa si materiala a procurorilor si judecatorilor care comit erori judiciare sau care actioneaza cu rea-credinta in cauzele penale sau civile pe care le instrumenteaza. Inclusiv proiectul depus de Partidul Ecologist Roman in toamna lui 2016 zace prin sertarele Parlamentului. Au curs avize negative de la Consiliul Superior al Magistraturii, politicienii au batut in retragere, iar Romania a platit zeci de milioane de euro in urma condamnarilor la CEDO. Daca tonul imperativ al celor de la CSM ne sperie, daca rezistenta si amenintarile sistemului ne dau fiori, am pierdut batalia pentru ceea ce ne dorim cu totii „o Justitie independenta”. Fac apel pe aceasta cale la presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si la presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sa lase temerile deoparte, sa se ridice la nivelul demnitatilor pe care le ocupa si sa sustina adoptarea legii raspunderii magistratilor”.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-