Published On: lun, Ian 23rd, 2017

Ridicarea autoturismelor parcate ilegal incepe si la Braila / Primarul Dragomir este de acord cu ridicarea masinilor parcate pe trecerile de pietoni sau in intersectii

Autoturismele parcate pe trotuar sau stationate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou de autoritati, potrivit noilor reguli incluse intr-o Hotarare de Guvern cu privire la circulatia pe drumurile publice, document care a intrat in vigoare sambata, 21 ianuarie.

Executivul a modificat in luna decembrie 2016, printr-o Hotatare de Guvern, regulile de ridicare a masinilor care stationeaza neregulamentar pe carosabil, dar si a celor parcate pe trotuare. Documentul a fost publicat in Monitorul Oficial in data de 22 decembrie 2016 si a intrat in vigoare sambata, 21 ianuarie 2017.

Potrivit documentului, ridicarea autovehiculelor parcate sau stationate neregulamentar va fi realizata de catre administratorul drumului public sau, dupa caz, de catre administratia locala, cu exceptia cazurilor in care in autoturism se afla persoane.

Ridicarea autoturismelor poate fi dispusa de catre politistii rutieri, in baza unor dispozitii scrise care vor cuprinde data, ora si locul ridicarii vehiculului, gradul profesional, numele si prenumele politistului rutier care dispune masura tehnico-administrativa, precum si unitatea din care acesta face parte, indicarea expresa a temeiului juridic referitor la norma incalcata, mentiuni privind inregistrarea foto sau video a stationarii vehiculului, mentiuni privind avarii vizibile pe vehicul si date privind numarul de inmatriculare/inregistrare si marca vehiculului.

Primarul Marian Dragomir este de acord cu ridicarea autoturismelor parcate sfidator in mijlocul intersectiilor sau pe trecerile de pietoni. Totusi, edilul sef sustine ca nu va face din aceasta activitatea o vanatoare de soferi care “parcheaza ca un bou”.

Comentarii

comentariu

About the Author