Published On: lun, dec. 19th, 2016

Ninsori si conditii de polei in sud-estul tarii

Cerul va fi termporar noros si, indeosebi seara si noaptea, vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in Moldova, Dobrogea si nord-estul Munteniei, informeaza reporterntv.ro.

Mai ales seara si noaptea, pe arii restranse, va ninge slab in zona montana, iar in Moldova, nordul Dobrogei si posibil si in nord-estul Munteniei, vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, ce vor putea favoriza depunerea de polei.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si in regiunile estice. Temperaturile maxime, mai scazute decat in mod normal la aceasta data in jumatatea de nord a tarii, dar si in zonele deluroase din rest, vor fi cuprinse intre -6 grade in estul Transilvaniei si 7 grade in vestul Olteniei. Temperaturile minime vor fi mai mici decat mediile multianuale in cea mai mare parte a tarii si vor avea valori cuprinse, in general, intre -11 si -1 grad. Dimineata si noaptea, in zonele joase de relief, izolat, va fi ceata asociata cu chiciura.

PROGNOZA METEO, MARTI

In regiunile estice si sud-estice cerul va fi mai mult noros si local se vor semnala precipitatii slabe sub forma de ninsoare la munte si mai ales lapovita si ninsoare in rest, favorizand formarea de polei.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, dar noaptea innorarile se vor extinde in tot sudul tarii si izolat va ninge, in special la deal si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, mai ales ziua, pe crestele montane, in Moldova, Dobrogea si Baragan.

Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 si 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -12 grade in depresiuni si in jur de -1 grad pe litoral si in Dealurile de Vest. Izolat, dimineata si noaptea, in zonele joase de relief va fi ceata asociata cu chiciura.

PROGNOZA METEO, MIERCURI

Cerul va avea innorari la munte, unde izolat va ninge slab, dar si in sud-estul teritoriului, insa numai pe litoral vor fi precipitatii mixte slabe, ce vor favoriza depunerile de polei.

In rest, innorarile vor fi temporare si, mai ales noaptea, in zonele joase de relief, local se va forma ceata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua in sud-estul si sud-vestul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre -5 grade in estul Transilvaniei si 4 grade in Dealurile de Vest

Comentarii

comentariu

About the Author