Published On: mie, dec. 21st, 2016

Iugulescu: “Daca angajam toti analfabetii si toate fetele care nu stiu sa scrie corect romaneste, atunci vom astepta cu orele ca in momentul de fata”

Astazi, in cadrul sedintei Consiliului Judetean, s-a discutat despre deficitul de personal din Spitalul Judetean, dar si despre integritatea persoanelor care au facut parte din comisiile de concurs. Managerul Mihail Iugulescu a fost intrebat de Simona Draghincescu(PND) despre suspiciunile care au gravitat in jurul angajarilor de la spital. Acesta a precizat ca s-a modificat componenta comisiilor de concurs, din care, acum, fac parte doar „persoane curate”. Mai mult, Iugulescu a mai adaugat ca daca se vor angaja persoane proaspat iesite de pe bancile scolii si “nu stiu sa scrie corect romaneste” se va ajunge la situatia de acum.

“Am incercat sa facem comisiile cu persoane curate. La concursul care a fost luna trecuta, pentru ingrijitoare si infirmiere, comisiile s-au facut cu respectarea prevederilor legale, sub supravegherea Consiliului Judetean. Membrii comisiei sunt desemnati in comun acord cu Consiliul de Administratie al spitalului si Consiliul Judetean. Apropo de persoane curate, m-am referit la persoane vizate de presa in decursul timpului ca ar fi avut probleme cu aceste concursuri. Domnul presedinte Chiriac m-a rugat sa fac tot posibilul si sa cernem aceste comisii incat sa nu mai existe pe viitor alegatii legate de persoanele care fac parte din aceste comisii(…) Daca angajam toti analfabetii si toate fetele care doar au terminat scoala sanitara sau facultatea de asistente si nu stiu sa scrie corect romaneste, atunci vom astepta cu orele vom avea ceea ce avem in momentul de fata”, a spus Iugulescu.

La randul sau, presedintele CJ, Francisk Iulian Chiriac a spus ca mai este mult de munca la spital, in special pe partea de Resurse Umane pentru a oferi servicii de o calitate inalta, asa cum isi doresc brailenii.

“Ce doream sa va spun eu legat de spital este ca mai e mult de munca si trebuie sa ne implicam mult mai mult pe partea de Resursa Umana a spitalului. Trebuie sa recrutam personal bine pregatit, atat la nivel de infirmiere, cat si la nivel de asistente, dar vom da si posibilitatea debutantilor care isi doresc o cariera in sanatate. Este primordial pentru noi ca in 2017 sa rezolvam si problema medicilor si urmeaza sa facem o analiza completa la fiecare sectie a Spitalului Judetean. Trebuie sa reorganizam spitalul in asa mod incat sa functioneze corespunzator si in folosul tuturor cetatenilor acestui judet”, a spus Iulian Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author