Published On: vin, Noi 4th, 2016

Veste buna pentru braileni / Pot evita cozile interminabile de la ghiseele la care se platesc contributiile

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila aduce la cunostinta contribuabililor faptul ca, In Monitorul Oficial al Romaniei nr.850/26.10.2016 a fost publicat OMFP nr.2.435/2016 ce cuprinde actualizarea listei creantelor fiscale ce pot fi platite pe internet cu ajutorul cardurilor bancare, prin includerea a doua noi plati.

In cadrul impozitului pe venit, persoanele fizice pot plati de acum online, prin intermediul ghiseului virtual de plati numit “ Sistemul National Electronic de Plati “ si impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, pe langa  plata impozitului pe veniturile din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala ori a veniturilor din activitati agricole, a impozitului pe venituri din activitati independente, impozitului pe venituri din salarii, dividende, dobanzi ori premii.

Totodata, actul normativ mentionat anterior introduce posibilitatea achitarii online, cu ajutorul cardului bancar, a regularizarilor aparute In cadrul contributiilor de asigurari sociale de sanatate, acolo unde este deja posibila plata contributiilor pentru concedii si indemnizatii ori plata contributiilor datorate de persoanele care realizeaza venituri din activitati independente sau din chirii.

Reamintim ca, In Monitorul Oficial nr.614/10 august 2016 a fost publicat OMFP nr.1.376/2016 privind tipurile de creante fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare In sistem online prin intermediul Sistemului National Electronic de Plati. Aceasta posibilitate este aplicabila numai  persoanelor fizice rezidente si nerezidente, identificate fiscal pe baza codului numeric personal sau a numarului de identificare fiscala (asadar, inclusiv persoane fizice autorizate, dar nu si firme).

Actul normativ citat reglementeaza un numar de 50 de obligatii fiscale pe care contribuabilii persoane fizice le pot plati online. Este vorba despre toate tipurile de impozite si taxe – atat la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, cat si cele administrate de alte institutii publice.                                                                                 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-