Published On: mie, Noi 9th, 2016

Tot clanul Sgircitu a ajuns dupa gratii

La finele lunii octombrie, intr-o ampla actiune a procurorilor DIICOT in Braila, grupul infractional cu activitate de camatarie si santaj, a carui lider este Titi Sgircitu, a fost desctructurat. Astfel, tot clanul acestuia a fost saltat de mascati si trimis in spatele gratiilor. In urma perchezitiilor au fost retinuti 8 inculpati, iar, initial, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile, doar pentru cinci suspecti. Procurorii nu au fost multumiti de aceasta decizie si au facut contestatie la instanta superioara, care le-a dat castig de cauza.

“Admite contestatia formulata de Parchetul ICCJ – DIICOT – Structura Centrala impotriva incheierii de sedinta pronuntate de Tribunalul Bucuresti, in data de 26.10.2016. Desfiinteaza in parte incheierea atacata si pe fond: dispune arestarea preventiva a inculpatilor Pana Dumitrel, Pana Ionut Lucian si Stefan Claudiu Daniel pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data punerii in executare a mandatului de arestare. Respinge ca nefondata, contestatia formulata de Pana Dumitrel, Pana Ionut Lucian si Stefan Claudiu Daniel impotriva incheierii atacate. Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de contestatorii Sgircitu Titi, Croitoru Ion, Croitoru Lenuta, Stefan Liliana Valentina, Pana Maria, impotriva incheierii de sedinta pronuntate de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala in data de 26.10.2016. Definitiva”, este solutia data de Curtea de Apel Bucuresti, la data de 4 noiembrie.

“S-a stabilit ca, pentru realizarea scopului infractional, inculpatii Sgircitu Titi, Croitoru Ion si Croitoru Lenuta au atras in cadrul grupului si alte persoane, care au aderat si au sprijinit gruparea prin contributii permanente sau intermitente, dar esentiale  pentru realizarea scopului urmarit de catre membrii acestuia, identificand persoane vulnerabile financiar carora le erau acordate sume de bani cu titlu de imprumut, pentru care erau percepute dobanzi intr-un procent de 9-10% din suma imprumutata. Pentru garantarea platii imprumutului si a dobanzilor erau alocate garantii imobiliare, fie la momentul incheierii contractului (caz in care suma mentionata in cuprinsul conventiei era mai mare decat cea imprumutata, incluzand si dobanda), fie pe parcursul derularii acestuia (caz in care, profitand de imposibilitatea debitorilor de a mai achita dobanzile masive solicitate, li se impunea, prin constrangere, incheierea, de regula, a unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil)”, se arata in dosarul procurorilor DIICOT.

Comentarii

comentariu

About the Author