Published On: mie, Noi 2nd, 2016

Statistica RCA: Braila – unul dintre orasele cu cei mai periculosi soferi

Potrivit celui mai recent studiu realizat de Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), privind frecventa daunei si valoarea media a daunelor la politele RCA in functie de locul inmatricularii, cei mai periculosi soferi din Romania sunt bucurestenii, constantenii si iesenii. ASF arata ca frecventa daunei este de 6,78% in cazul soferilor cu vehiculele inmatriculate in capitala si de 6,40% in cazul inmatricularilor in Constanta. Urmeaza Iasi, cu 6,27%, Ilfov, cu 5,89%, Dolj, cu 5,77%, Galati, cu 5,71, si Braila, cu 5,53%. Daca in cazul primelor trei municipii o cauza poate fi aglomeratia din trafic, in cazul Brailei probabil, cauza principala a accidentelor este starea precara in care se afla foarte multe sosele. La polul opus, frecventele minime ale daunelor s-au intalnit in cazul vehiculelor inmatriculate in Harghita, cu 2,84%, Covasna, cu 3,15% si Salaj cu 3,42%. Aceste cifre sunt valabile in cazul persoanelor fizice.

In cazul persoanelor juridice valorile aproximativ se dubleaza iar clasamentul se schimba. Cele mai multe daune au fost intalnite in cazul vehiculelor inmatricultae in Cluj, Ilfov, Iasi, Galati, Dolj (peste 11%) iar cele mai putine la cele din Calarasi, Caras Severin, Botosani, Harghita, Hunedoara Covasna, Salaj (intre 6% si 7%).

Clasamentul pe judete de inmatriculare nu coincide cu dauna medie in functie de judet. Valoarea acesteia, pentru persoane fizice, a variat intre 4.000-5.000 de lei (Arges, Bucuresti, Cluj, Sibiu) si 9.000-10.000 lei (judetele Salaj si Suceava).

Puteti gasi statistica completa aici.

Comentarii

comentariu

About the Author