Published On: mar, Noi 15th, 2016

Salariul minim va creste din 2017 / La cat va ajunge

Guvernul ia in calcul o crestere a salariului minim de 4%, cu 50 de lei, in 2017. In schimb, potrivit unor surse, sindicatele isi doresc o majorare de 16%, salariul minim ajungand 1.450 lei.

Propunerea autoritatilor pentru o crestere a salariului minim pe economie anul viitor, la 1 iulie, ar fi de 4%, argumentul fiind acela ca aceasta crestere ar pastra numarul angajatilor cu salariu minim la un nivel constant. In acest caz salariul minim ar creste cu 50 de lei la 1 iulie 2017, la 1.300 de lei, arata un document guvernamental, scrie economica.net.

Sursele apropiate discutiilor spun ca sindicatele cer un salariu minim de 1.450, care ar insemna o crestere cu 16% fata de acum, nivel la care ar aparea, in opinia autoritatilor, distorsiuni importante in piata muncii.

Potrivit calculelor guvernului, cresterea salariului minim cu 16% va crea distorsiuni importante in piata muncii, iar pentru a evita acest lucru cresterea salariului nu poate fi mai mare de 100 de lei, ajungand astfel salariul minim la 1.350 lei. Guvernul mai argumenteaza ca o crestere mai mare de atat nu ar aduce o crestere salariala numai celor cu salariu minim, ci si celorlalti angajati, ceea ce ar pune presiuni imense pe firme.

Comentarii

comentariu

About the Author