Published On: mie, Noi 23rd, 2016

Prognoza meteo pentru urmatoare doua luni / Cum va fi vremea de Craciun si de Revelion

VREMEA DECEMBRIE, VREMEA DE CRACIUN

In luna decembrie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma, in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud si in sud-est. Potrivit masuratorilor de specialitate, media multianuala lunara pentru luna decembrie este de -0,8 grade Celsius, luandu-se in considerare parametrii monitorizati in intervalul 1981-2010. Sunt asteptate valori medii de temperatura de pana la 3 grade Celsius in Dobrogea, respectiv de pana la doua grade Celsius, in Banat.

Precipitatiile lunare vor fi, in general, peste normele climatologice, cu exceptia zonelor locale din vestul, nord-vestul si sudul tarii, unde acestea vor fi apropiate de medii. Media multianuala a precipitatiilor este stabilita la 44,8 litri/metru patrat pentru luna decembrie. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Maramures (pana la 92 l/mp), Oltenia (pana la 87 l/mp), Crisana si Banat (pana la 70 l/mp).

VREMEA IANUARIE, VREMEA DE REVELION

Vremea in ianuarie 2017 va fi apropiata de normalul perioadei in sudul, sud-estul si, local, in vestul teritoriului, iar in rest temperaturile se vor putea situa sub media climatologica. Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Transilvaniei (intre—7 grade si—1 grad) si Moldovei (intre—6 grade si—1 grad), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna in Dobrogea, respectiv intre—1 grad si doua grade Celsius.

Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norme local in est si sud-est, si se vor situa, in general, peste media climatologica in restul tarii, stabilita la 33,6 l/mp. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Maramures (pana la 74 l/mp), Oltenia (57 l/mp), Banat si Crisana (pana la 54 l/mp) si Transilvania (49 l/mp).

Sursa: realitatea.net

Comentarii

comentariu

About the Author