Published On: joi, Noi 3rd, 2016

Politia braileana in actiune / Niciun comerciant de legume nu le scapa

In ziua de 01 noiembrie, politisti din cadrul Biroului Ordine Publica si cei din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Braila au actionat in pietele din municipiu si judet, in scopul prevenirii si combaterii faptelor de comert illicit si a celor antisociale.

Totodata, politistii din cadrul Biroului Ordine Publica, in colaborare cu cei din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale au actionat in municipiu atat pentru identificarea, in trafic, si verificarea legalitatii autovehiculelor inmatriculate in alte state, cat si pentru mentinerea unui climat corespunzator de disciplina rutiera.

Astfel, politistii au controlat 12 societati comerciale, au legitimat 47 de persoane, au verificat 63 de autovehicule si au aplicat 9 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 4.325 de lei, dintre care 2 la Legea 61/1991 (republicata) pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 2 la Legea 12/1991 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 4 conform O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

In urma acestei actiuni, politisti din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Braila, impreuna cu cei de la Postul de Politie Comunal Romanu l-au depistat pe un barbat, in varsta de 53 de ani, din judetul Bacau, in timp ce comercializa mai multe produse agroalimentare, pe raza comunei Romanu, din autoutilitara, intr-un loc neautorizat de primarie pentru efectuarea actelor de comert.

Barbatul a fost sanctionat in conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, cu amenda, in valoare de 500 de lei, fiindu-i ridicate in vederea confiscarii 33 kg de ceapa, 11 kg de conopida, 22 kg de castraveti, 56 kg de cartofi si 125 kg varza.

Comentarii

comentariu

About the Author