Published On: mie, nov. 9th, 2016

O braileanca si-a reclamat fostul sot la politie, pentru ca acesta a postat pe Facebook mai multe imagini compromitatoare

Saptamana trecuta, o braileanca, in varsta de 38 de ani, a sesizat politia cu privire la faptul ca, in cursul lunii octombrie, afland despre relatia sa cu un alt barbat, fostul sot a postat, pe o retea de socializare, o serie de imagini care o prezentau in ipostaze intime.

Acest caz este doar un exemplu dintre situatiile in care fotografiile, inregistrarile video sau audio, pe care oamenii, tineri sau adulti, si le fac personal sau in care accepta sa apara ajung sa le perturbe existenta prin faptul ca o anumita persoana le face publice sau le foloseste pentru a-i santaja.

Publicarea materialelor „compromitatoare”, care pot decide asupra viitorului unei persoane, constituie o experienta traumatizanta si greu de gestionat chiar si pentru un adult.

Daca protagonistul este minor, riscul ca acesta sa aleaga o solutie extrema de iesire din situatie este foarte mare. De aceea, o foarte buna comunicare parinte-copil, care sa asigure interventia timpurie in cazurile in care minorul este hartuit sau santajat cu  astfel de materiale, poate reprezenta un punct de plecare in salvarea acestuia.

Comentarii

comentariu

About the Author