Published On: mar, Noi 22nd, 2016

O braileanca a obtinut locul al doilea la Festivalul-Concurs National „Ileana Sararoiu” de folclor de la Targoviste

ghelase-nicoleta-1Festivalul-Concurs National „Ileana Sararoiu”, desfasurat in perioada 18-20 noiembrie 2016 la Casa Tineretului (Clubul studentilor) din Targoviste si ajuns la editia a IV-a, si-a desemnat castigatorii printre care se numara si Nicoleta Ghelase, eleva a Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Braila (clasa de Canto popular – profesor Marieta Ion). Inscrisa la sectiunea „Solisti vocali”, intepreta braileana a obtinut locul doi dupa ce a interpretat melodii din zona etnofolclorica locala si a purtat un costum autentic reprezentativ, acompaniamentul fiind asigurat de Orchestra profesionista „Chindia” a Centrului Judetean de Cultura Dambovita.

Manifestarea organizata de Consiliul Judetean si Centrul Judetean de Cultura Dambovita isi doreste sa creeze cadrul necesar lansarii profesionale a tinerilor, sa cultive interesul acestora pentru cantecul popular, pentru culegerea cantecelor vechi si preluarea lor in repertoriile proprii. Anul acesta au fost inscrisi in concurs participanti din Arges, Bacau, Botosani, Dambovita, Gorj si Suceava.

Nicoleta Ghelase a participat frecvent la festivaluri si concursuri folclorice in cadrul carora a fost recompensata cu premii, printre cele mai recente fiind: Premiul pentru popularitate la cea de-a X-a editie a Festivalului international de muzica populara "Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii" (Braila, iulie 2016) si Premiul III la Festivalul-concurs internațional de folclor „Cantecele Neamului” (Suceava, octombrie 2016).

Comentarii

comentariu

About the Author