Published On: mar, Noi 15th, 2016

Monumentul istoric “Biserica Greaca” va intra in reabilitare

Saptamana trecuta consilerii municipali s-au intalnit intr-o sedinta extraordinara pentru a vota doua priecte de hotarare. Unul dintre acesle proiecte se intituleaza: “Aprobarea transmiterii fara plata a dreptului de proprietate asupra terenului un supragata de 2125,00 mp real masurat(in acte 2129 mp) , situat in Braila, Calea Calarasilor nr 3A, NCP 85380, catre Parohia Mixta Romano – Elena “Buna Vestire” Braila, teren aferent constructiilor existente, proprietatea acesteia”. Acesta donatie a CLM Braila s-a facut intr-o sedinte “de indata” deoarece pana pe 25 noiembrie 2016 trebuie sa se depuna un proiect ce vizeaza “consolidarea, renovarea, conservarea si punerea in valoare” a Bisericii Buna Vestire din Braila, in valoare de cinci mililoare de euro.

Mai exact, consilierii municipali, au aprobat transmiterea fara plata a dreptului de proprietate catre parohie asupra curtii bisericii, astfel incat aceasta sa poata depune un proiect pentru a obtine finantare prin Programul Operational Regional 2014 – 2020. Solicitarea a venit din partea preotului paroh Nicolescu Filip, care a a fost prezent la sedinta consilierilor pentru a vedea in ce masura membrii CLM Braila vor da curs initiativei parohiei de salvare a monumentului de la naruire.

“Parohia va face si va depune acest proiect pentru finantare. Proiectul are o valoare de investitie de 5 milioane de euro. Numai ca era nevoie sa le transmitem suprafata aceasta de teren, deoarece trebuie sa realizeze consolidarea cladirii. Amprenta imobilului o au deja, dar trebuia sa faca aceasta consolidare in afara amprentei respective, pentru ca va trebui sa faca o structura de rezistenta prin exteriorul cladirii. Aceasta a fost singura varianta. Nu pot sa instraineze terenul timp de 30 de ani, ii pastreaza destinatia. Am luat decizia cea mai buna din punct de vedere financiar pentru administratie. Au proiectul. Acum e termen de depunere, foarte rapid. De aceea am si facut sedinta de indata”, a declarat Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author