Published On: mar, Noi 22nd, 2016

Marian Sirbu (PNL): „Prin introducerea standardelor de cost, functionarii isi vor putea face treaba”

Marian Sirbu, consilier judetean PNL,  a afirmat intr-o emisiune televizata ca unul dintre principalele motive pentru care functionarii din cadrul administratiilor publice locale refuza sa-si faca treaba consta in lipsa standardelor de cost.

"Intr-un anume sens, functionarii lucreaza foarte greu pe actuala procedura, care este una extrem de inexacta si interpretabila. Partidul National Liberal lupta pentru mentinerea lui Dacian Ciolos ca premier. Pe langa rezultatele foarte bune ale Guvernului Ciolos, exista si un parteneriat clar intre PNL si Dacian Ciolos privind multe dintre masurile care trebuie luate urgent. Una dintre acestea este introducerea standardelor de cost privind lucrarile publice. Administratiile locale trebuie obligate clar, prin lege sau ordonanta de guvern, sa execute lucrarile publice necesare incadrandu-se in niste standarde de cost privind costurile raportate la o anume calitate. In felul acesta si functionarii vor putea sa-si faca treaba pornind de la reglementari clare, fara teama ca ar putea sa se interpreteze munca lor in vreun fel sau altul”, a afirmat liberalul.

Marian Sirbu a mai spus ca, fiind la al treilea mandat de consilier judetean si avand o experienta apreciabila in administratia publica locala braileana, a inteles ca, in afara de Partidul National Liberal, niciun alt partid nu doreste clarificarea legislatiei si regulamentelor privind lucrarile publice. "Imi pare rau ca trebuie s-o spun, dar asta e adevarul: consilierii ALDE si PMP se comporta ca niste sclavi ai PSD. Nu numai ca voteaza la foc automat absolut tot ce li se pune in fata, dar nu formuleaza nici macar o intrebare sau obiectie. Ce sa mai vorbim despre standarde de cost? Un viitor guvern condus de Dacian Ciolos si sustinut in Parlamentul Romaniei de Partidul National Liberal va rezolva aceasta problema, pentru ca exista vointa politica necesara pentru a stopa jaful si bataia de joc si pentru a le crea cadrul normal de lucru functionarilor”, a mai afirmat liberalul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-