Published On: vin, Noi 4th, 2016

Marian Dragomir: “Formula de calcul a taxei pe apa de ploaie nu este corecta, se plateste prea mult”

In ultima perioada foarte multi braileni s-au revoltat ca sunt obligati sa plateasca taxa pe apa de ploaie. Acestia isi doresc contruirea unei retele pluviale si chiar au propus construirea sistematica de conducte pe strazi care sa arunce apa de ploaie in Dunare. Marian Dragomir nu considera aceasta propunere o solutie, ba chiar a numit-o “o gluma”, deoarece o astfel de construnctie au genera doar inconfort pentru cetateni. Mai mult, constructia acestei retele nu este permisa de Uniunea Europeana. Edilul sef este constient ca aceasta taxa reprezinta un efort financiar pentru multi braileni, dar momentan nu poate sa o elimine. Totusi, acesta sustine ca formula cu care se calculeaza taxa nu este corecta, pentru ca se plateste prea mult.

E o gluma! Nu este ceva fezabil, deoarece sa incepem acum sa construim inca o retea paralela pentru captarea apei pluviale inseamna sa brazdam tot orasul cu santuri, cu un sistem de preluare a apelor paralel cu cel existent astazi, care sa ocoleasca statia de epurare, lucru ce nu este permis de Uniunea Europeana, pentru ca totul trebuie sa mearga in statia de epurare. Dar atat timp cat exista o legislatie care prevede clar cum trebuie platita apa de ploaie, nu avem ce sa discutam. Nu sunt adeptul inceperii lucrarilor pentru a avea un sistem paralel de canalizare care va ajunge tot la statia de epurare. Acest lucru inseamna, pe langa disconforul actual, o investitie enorma cu finalitate zero.

Formula de calcul a taxei pe apa de ploaie nu este corecta. Din punctul meu de vedere se plateste mai mult decat in mod normal. Sa nu uitam faptul ca o parte din apa de ploaie se scurge direct in pamant si nu in reteaua de canalizare. Din acest motiv cred ca formula ar trebui schimbata, in sensul diminuarii. Momentan nu am inceput discutii pentru diminuarea taxei, asteptam sa se termine alegerile ca sa avem o adresa catre noul Guvern indiferent care va fi acesta, in vederea analizarii acestei situatii pe care o propunem noi", a declarat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author