Published On: mie, Noi 9th, 2016

In prag de alegeri, proiectul podului peste Dunare este scos de la naftalina

In prag de alegeri parlamentare, podul suspendat peste Dunare este adus din nou in discutie. Intr-un interviu acordat celor de la Hotnews, Catalin Homor, presedintele Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR (fosta CNADNR) a discutat despre mai multe proiecte ale CNAIR, inclusiv podul peste Dunare. Acesta s-a aratat optimist cand a vorbit despre acest proiect si a spus ca isi mentine declatia, ca pana la sfarsitul anului va fi lansata licitatia pentru proiectul tehnic si autorizatia de construire.

“Imi mentin declaratia ca pana la sfarsitul anului va fi lansata licitatia pentru proiect tehnic si autorizatia de construir.Astazi stadiul acestui proiect este ca studiul de fezabilitate a fost aprobat cu observatii. In momentul de fata se implementeaza observatiile Companiei si dupa aceasta etapa vom face documentatia de atribuire pentru lansarea licitatiei. Imi mentin declaratia ca pana la sfarsitul anului va fi lansata licitatia pentru proiect tehnic si autorizatia de construire”, a declarat Catalin Homor.

Proiectul podului peste Dunare este inclus in Master Planul General de Transport (MPGT), cu o valoare estimata la peste 246 de milioane de euro. Obiectivul construirii acestui pod este de a fluidiza traficul auto din zonele Galati, Braila si Tulcea. Mai mult, podul este inclus si in Strategia integrata de dezvoltare durabila a Deltei Dunarii.

Comentarii

comentariu

About the Author