Published On: mar, Noi 29th, 2016

In minivacanta de 1 decembrie brailenii se vor bucura de ceremonii militare, concerte, celebra fasole cu ciolan, dar si de Targul de iarna, organizat in premiera in orasul nostru

Festivitatile din acest an organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei se anunta a fi mai spectaculoase ca niciodata, intrucat pe 1 decembrie se va inaugura si Targul de iarna, organizat in premiera in Braila. Brailenii se vor bucura atat de ceremoniile obisnutite: intonarea a imnului, defilarea a militarilor, depunerea a coroanelor de flori la monumentul Ecaterinei Teodoroiu, dar si de celebra fasole cu ciolan. Potrivit primarului Dragomir fasolea va fi preparata, ca si ultimii ani, in bucatariile caminelor de batrani aflate in administratia municipalitatii brailene.

In paralel cu ceremoniile organizate de Ziua Nationala, tot pe 1 decembrie va si deschiderea oficiala a Targului de iarna, care se va desfasura pana le 6 decembrie, in parcarea de langa sediul Palatului Administrativ, dar in aceeasi zi va avea loc si aprinderea instalatiilor de sarbatori. In cele 6 zile in care se va desfasura Targul, vor fi organizate diferite activitati specifice sarbatorilor de iarna, cu incepere de la 10:00, respectiv 16:00. Mai mult, sambata de la ora 15:00, va fi o Parada a Colindatorilor, pe traseul Viziru 1 – Calea Calarasilor – Piata Independentei. Duminica, 4 decembrie, Parada Colindatorilor va incepe din Vidin, din rondoul de vizavi de Liceul Progresul, si va continua pe traseul: Calea Galati – Bdul. Dorobantilor – Str. 1 Decembrie 1918 – Bdul. Independentei – Piata Independentei.

“Sunt mesteri populari veniti din Republica Moldova, din cele mai diverse zone ale tarii, la fel si produsele culinare, din zone cu traditie pentru Craciun. Sunt colindatori care vor veni in zile de 3 si 4 de la Streseni, Cahul, Sighetul Marmatiei, Vatra Dornei, judetul Olt si inca doua judete cu care trebuie sa ne confirme in perioada urmatoare, pe langce cei ai nostri care vor face in fiecare dupa amiaza spectacole. In plus, vom avea si doua parade ale portului popular, care vor pleca din zona intersectiei stazii Viziru cu soseaua Milcov, sambata, trei decembrie, si duminica de la sensul giratoriu de vis-a-vis de liceul Progresul, apoi vor veni pe jos prin Braila colindand pana pe platoul primariei unde vor tine celelalte spectacole finale. Luminile le vom aprinde pe data de 1 decembrie”, a declarat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author