Published On: vin, nov. 4th, 2016

HC Dunarea Braila neinvinsa pe teren, pierde luptele birocratice / Curtea de Conturi “pune pe chituci” sportul brailean

Pentru sportul brailean urmeaza o perioada neagra, intrucat Primaria Braila a primit un raport negativ din partea Curtii de Conturi, referitor la modalitatea in care s-au facut finantarile activitatilor sportive in 2015. Reprezentatii Curtii de Conturi i-au solicitat munipalitatii recuperarea integrala a sumelor de bani acordate in anul 2015 pentru spijinirea sportului. Aceste sume se ridica la cateva zeci de miliarde de lei vechi.

“Am achitat tot ce inseamna plati catre sportul brailean din momentul in care am venit la Primarie. Avem un control al Curtii de Conturi care nu este de acord ca Primaria Municipiului Braila sa finanteze sportul asa cum l-a finantat pana acum, sustinand ca actul normativ care este in vigoare si pe baza caruia Primaria a facut finantarile pana in prezent nu este optim din punctul lor de vedere si ca ar trebui sa finantam pe Legea 350. Noi am finantat pana acum la fel ca Primaria Municipiului Galati. Mai mult decat atat, vreau sa va spun faptul ca Primaria Braila va contesta, astazi (n.r. – ieri), raportul Curtii de Conturi. Vom face public in momentul in care el va deveni public, tot ceea ce scrie acolo. Tocmai pentru ca noi am considerat – atat eu, cat si angajatii Primariei si consilierii -, ca trebuie sa sustinem sportul in ansamblul lui”, a declarat Dragomir.

Mai mult, astazi, Dragomir a declarat ca deja a inaintat o contestatie la raportul Curtii de Conturi si spera ca se va ajunge la un consens in ceea ce priveste finantarea sportului de masa si performata din municipiu. Din pacate, in urma acestui razboi birocratic, cel mai mult de suferit are sportul, in special echipa de hanbal, HC Dunarea Braila, care este pe val, fiind liderul Ligii Natioala de handbal feminin si foarte aproape de calificarea in grupele Cupei EHF.

“In data de 3 noiembrie Primaria Municipiului Braila a depus obiectiuni la raportul Curtii de Conturi pentru ca noi ne dorim in continuare sa ajungem la un consens in ceea ce priveste finantarea sportului din Braila, iar deciziile si rapoartele Curtii de Conturi trebuie sa fie unitare, fie ca vorbim de anul 2014 sau de 2015. Asteptam raportul final si daca nu va fi cel pe care il asteptam atat noi, cat si toti brailenii, legat de o consecventa a celor ce au fost scrise in ani diferiti, atunci cu siguranta vom contesta raportul. Imi doresc sa avem in aceasta situatie o noua analiza, o noua abordare. In obiectiunile pe care le-am inaintat am facut toate motivarile, trimiterile la hotararile de Consiliu Local, prin care ne-am asociat pentru a sustine sportul, hotarari, care nu au fost atacate de Prefectura Judetului Braila, care au ramas definitive si produc efecte si impun primarului si aparatului de specialitate a Primariei sa finanteze sportul. Eu sper ca in aceasta situatie sa mai analizeze inca o data si poate ajungem la o concluzie, dar repet, primaria nu poate impune Curtii de Conturi sa faca sau sa nu faca ceva. Daca nu isi vor schimba raportul vom contesta. Din pacate procesul va dura mult, ani de zile”, a mai spus Dragomir.

Citesti si: Florin Cirligea: “Ca un sustinator al sportului brailean imi doresc sa sprijin si echipa de handbal, pe langa cea de fotbal”

Comentarii

comentariu

About the Author