Published On: lun, Noi 14th, 2016

HC Dunarea Braila a obtinut o victorie muncita impotriva lui Byasen si are prima sansa la calificarea in grupele Cupei EHF

Dupa esecul usturator suferit de HC Dunarea Braila pe terenul Universtatii Cluj, elevele lui Buceschi s-au mobilizat exemplar impotriva norvegienelor de la Byasen Trondheim si au reusit o victorie muncita la un gol diferenta, 25-24(13-14), in fata a peste 2000 de spectatori.

Brailencele au inceput partida in atac si au reusit de deschida scorul prin Udristioiu. Mai mult, Perianu a avut sansa sa mareasca diferenta, dar a ratat o aruncare de la 7 metri. Dupa un inceput in forta al gazdelor, norvegienele au echilibrat partida, iar Waade a marcat de doua ori, iar scorul in minutul 4 era 1-2. Pana in minutul 13, oaspetele au condus pe tabela de marcaj, cand Gabi Szucs a marcat pentru 5-4. Meciul a mers cap la cap, ecartul dintre cele doua formatii mentinandu-se la un gol, pana in minutul 29 cand nordicele s-au distantat pentru prima data la 2 goluri, 11-13. In ultimele secunde ale primei parti, Jacobsen a marcat pentru 12-14, dar brailencele s-au aruncat in atac, iar la ultima faza, Szucs si-a asumat responsabilitatea unei aruncari de la distanta si a reusit sa marcheze pentru 13-14, stabilind scorul primelor 30 de minute.

Jocul in partea a doua a ramas la fel de echilibrat. Ambele echipe au fost la conducere, dar niciuna nu a reusit sa se distanteze decisiv, in ciuda sanselor avute. Braila a revenit in avantaj pe tabela de marcaj in minutul 35 dupa golul lui Tatar. A urmat o perioada de joc echilibrata cu Braila in avantaj pana in minutul 49, cand nordicele au revenit in avantaj dupa golul lui Aardahl, scor 19-20. Dupa acest gol, brailencele au marcat de doua ori revenind in avantaj. Pana la finalul partidei echilibrul s-a mentinut, la conducerea jocului fiind cand o echipa, cand cealalta. Tiron a reusit sa aduca HC Dunarea in avantaj in munutul 58, dupa ce marcat cu o torpila de la 9 metri. La faza urmatoarea scandinavele au egalat prin Arntzen, iar cu 54 de secunde inaintea ultimului fluier, aceeasi Tiron a adus gazdele in avantaj, marcand pentru 25-24. La ultima faza, elevele lui Buceschi si Preda s-au aparat compact si nu le-au oferit sansa golului egalizator oaspetelor. Ultimul fluier al arbitrului a consemnat o victorie muncita a brailencelor, la capatul unui meci in care nu au condus niciodata la o diferenta mai mare de un gol.

HC Dunarea Braila: Bianca Tiron – 9 goluri, Aneta Udristioiu -4, Ibolya Gabriella Szucs -4, Gabriela Perianu -3, Natasa Krnic -3 (2 de la 7 m), Timea Tatar -1 si Alexandra Orsivschi -1. In poarta echipei brailene a stat toate cele 60 de minute Elena Gabriela Voicu, care a avut 13 interventii reusite. Au mai jucat: Cristina Gheorghe si Andreea Lipara.

Byasen: Jacobsen -7 goluri, Arntzen -5, Waade -4, Aardahl -2, Groetan -2, Alstad -2, Hernes -1 si Hogdahl -1.

Echipa care se va califica in grupele Cupei EHF se va decide duminica viitoare, in Norvegia. Meciul este programat sa inceapa de la ora 18:00, ora Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author