Published On: joi, Noi 17th, 2016

HC Dunarea Braila a castigat greu ultimul meci din acest an, disputat in fata propriilor suporteri

Miercuri seara, HC Dunarea Braila a disputat ultima partida oficiala din acest an, in fata propriilor suporteri. Chiar daca Sala Polivalenta nu a mai fost plina, ca la meciurile precedente, elevele lui Buceschi au fost sustinute de aproximativ 1.500 de spectatori, care asteptau o victorie la pas a favoritelor, avand in vedere ca jucau in campania lanternei rosii ale campionatului, Cetate Devatrans. Echipa oaspete s-a prezentat la meci fara antrenor principal si cu doar 12 jucatoare, dar in ciuda acestor lucruri, a condus o buna parte a meciului, dar in final Braila s-a impus la doua goluri, scor 27-25.

Costica Buceschi a folosit echipa de baza, iar Braila a inceput in forta partida, deschizand scorul in secunda 27. Chiar daca parea ca va fi un meci la discretia gazdelor, jucatoarele de la Deva au preluat conducerea jocului, iar in minutul 4 conduceau cu 3-1. Deva a ramas la conducearea jocului pana in minutul 14 cand brailencele au reusit sa egaleze la 6. In acest moment, Buceschi a cerut timp de odihna si le-a cerut jucatoarelor sale sa se desprinda decisiv pana la pauza. Meciul a continuat pe acelasi trend echilibrat pana in minutul 23 cand Krnic a marcat de la 7 metri pentru 11-8. Totusi, Deva a reusit sa reduca diferenta, iar la pauza Braila a intrat cu un gol avantaj, 13-12.

In partea a doua, primul gol a fost marcat de oaspete, prin Seraficeanu, dupa care a urmat replica rapida a brailencele, cu doua goluri inscrise de Udristioiu si Obedeanu. HC Dunarea parea sa se desprinda, dupa mai multe minute de joc bune, in minutul 45 avand un avans de 3 goluri, scor 22-19. Dupa acesta perioada buna de joc, gazdele si-au pierdut concentrarea, ceea ce le-a permis jucatoarelor de la Deva sa inscrie de 4 ori, conducand in minutul 49, scor 22-23. Totusi, brailencele nu s-au demoralizat si conduse de Timea Tatar au reusit sa revina in avantaj, dupa ce au marcat de patru ori consecutiv, 26-23. Pana la final Braila nu a mai facut niciun pas gresit, ramand in permanenta la conducerea jocului. Ultimul fluer al arbitrului a consemnat victoria pentru HC Dunarea Braila, care se mentine pe locul doi in Liga Nationala, la doua puncte in spatele liderului CSM Bucuresti, dupa 10 etape.

HC Dunarea Braila: Timea Tatar -8 goluri, Aneta Udristioiu -4, Gabriella Szucs -3, Natasa Krnic -3 (3 de la 7 m), Diana Axinte -2, Bianca Tiron -2, Mihaela Obedeanu -2, Cristina Gheorghe -1, Alexandra Orsivschi -1 si Madalina Zamfirescu -1. In poarta elena Voicu a jucat tot meciul si a avut 9 interventii reusite, din care 2 de la 7 metri. Au mai jucat: Andreea Lipara si Stefania Epureanu

Cetate Devatrans: Kader Abed -6, Selever -6, Seraficeanu -4, Chelaru -4, Margineanu -3, Ciuplea -1 si Strahan -1. In poarta Natasa Svanko a avut 16 interventii reusite.

Comentarii

comentariu

About the Author