Published On: mie, Noi 2nd, 2016

Greva sindicalistilor Sanitas din spitale a fost suspendata

Federatia Sanitas a decis sa suspende temporar greva generala dupa ce amendamentele propuse sindicalisti la Ordonanta nr. 20/2016 au fost adoptate de deputatii din Comisia de Buget, finante, banci, precum si din Comisia de Munca si protectie sociala.

”Luand act de adoptarea amendamentelor la O.U.G nr. 20/2016 in sedinta comuna a Comisiilor de buget, finante, banci si munca si protectie sociala, de luni 31.10.2016 si marti 01.11.2016, tinand cont de declansarea codului rosu de interventie in caz de cutremur declarat azi dimineata, care presupune implicarea tuturor unitatilor medico-sanitare din tara, avand in vedere faptul ca unitatile sanitare publice de stat sufera de o lipsa acuta de personal care afecteaza in primul rand viteza de reactie si promptitudine cu care pacientii nostri pot fi tratati, lunand in considerare angajamentul ferm al majoritatii deputatilor de a vota amendamentele la O.U.G. 20/2016 propuse de organizatia noastra in urmatoarea sedinta de plen, Federatia Sanitas din Romania suspenda temporar actiunile de protest”, se arata intr-un comunicat de presa.

Conform amendamentelor adoptate de cele doua comisii, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate se majoreaza cu 25 la suta fata de nivelul acordat pentru luna august 2016.Salariile se vor majora efectiv incepand cu 1 decembrie 2016.

Comentarii

comentariu

About the Author