Published On: lun, Noi 28th, 2016

Greseala Guvernului Ciolos umileste parintii copiilor de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva

 

In luna iunie 2016, Guvernul Ciolos aproba H.G. nr. 423/2016 prin care se stabileste plata unor drepturi pentru elevii cu cerinte educationale speciale. Se aloca aceste drepturi banesti doar elevilor din scoala de masa si sunt uitati cei din Centrul Scolar de Educatie Incluziva. Parintii pun presiune pe Consiliul judetean, care a virat banii catre primarii, dar doar pentru elevii cu CES din scolile de masa. Pentru cei din invatamantul special s-au facut demersurile catre mai multe ministere si catre Guvern pentru a crea un cadru legal si a debloca sumele necesare.

            In decurs de 5 luni, Guvernul Ciolos nu a fost interesat sa rezolve aceasta problema care a adus tensiune la nivel local. Indiferenta sau dorinta de a dezbina oamenii ? DE CE ? intreaba parintii,  unii la CJ, altii pe retelele de socializare. DE CE suportam atata nepasare, de ce de la guvern nu vin raspunsurile decizionale clare sa poata fi aplicate tuturor cetatenilor? Nu inteleg atata nepasare, indolenta. Inteleg sa se strecoare o eroare, dar de ce imediat ce a fost sesizata nu este repede corectata? In 5 luni nu a fost timp sa se corecteze o greseala! Parintii au suferinta lor personala, si acum alearga de la scoala la Consiliul Judetean sau la instante!

            Toate calculele sunt facute.  Se asteapta doar un semn de recunoastere si indreptare a greselii din partea Guvernului! Dati H.G modificata si banii cuveniti! Nu mai puneti presiune inutila pe oameni, parinti, fuctionari, presedinti de cj-uri si instante!

 

 

Consilier judetean PSD, Marilena-Emilia Meirosu

 


 

Comentarii

comentariu

About the Author

-