Published On: vin, Noi 4th, 2016

GALERIE FOTO: Mai nou brailenii sunt nevoiti sa se fereasca si de cai, nu doar de caini / Trei cai si-au facut de cap in cartierul Hipodrom

Joi seara, locuitorii din cartierul Hipodrom au avut surpriza neplacuta de a se feri de trei cai, un cal, o iapa si un manz. Daca in mod normal, brailenii sunt nevoiti sa se fereasca de caini, mai nou acestia sunt nevoiti sa evite si caii. Locatarii din zona, speriati ca animalele are putea fie sa raneasca pe cineva, fie sa distruga vreun autoturism, au sunat la 112.

La fata locului s-au deplasat un echipaj al Politiei Locale, de jandarmi, dar si inspectori ai Directiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) si reprezentanti ai SUPAGL Braila. Acestia au luat legatura cu un fermier din zona, care a pus la dispozitia autoritatilor un caminon special pentru transportul animalelor vii. Caii au fost dusi la un adapost, unde li s-a asigurat hrana si apa in aceasta noapte.

Astazi inspectorii DSVSA vor verifica daca animalele sunt microcipate si vor incerca sa indentifice proprietarul. La o prima evaluare, animalele, desi slabe, par sa nu fi fost maltratate. Propietarul risca o amenda de cateva sute de lei, dar daca acesta nu va fi identificat, caii vor fi preluati de SUPAGL Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author