Published On: mar, Noi 29th, 2016

Frigul si ninsorile au pus stapanire pe mai multe zone din tara

Iarna incepe sa isi faca simtita prezenta nu doar la munte. La Sibiu a nins cu fulgi mari, iar masinile si trotuarele au fost acoperite de zapada. S-a depus un strat de zapada, insa daca va continua sa ninga cateva ore bune cu siguranta stratul de zapada va fi mult mai consistent, iar autoritatile vor trebui sa intervina si pe drumuri cu material antiderapant.

A nins si pe Autostrada Sibiu-Sebes. Vantul a viscolit zapada, iar soferii abia au putut sa circule cu autoturismele, anunta romaniatv.net. Si la Timisoara vremea i-a luat prin surprindere pe oameni. O ninsoare puternica ce semana mai degraba cu grindina a pornit in timp ce pe cer era un soare puternic.

Meteorologii avertizeaza ca vine cel mai puternic val de frig de pana acum. Temperaturile scad puternic, iar ninsorile se vor extinde si in celelalte regiuni.

Potrivit ANM, in aceasta saptamana vor fi perioade de timp in care se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse, mai ales la munte, 15…20 l/mp. In seara zilei de duminica (27 noiembrie) vor fi ploi, dar in noaptea de duminica spre luni (27/28 noiembrie) si in cursul zilei de luni (28 noiembrie), acestea se vor transforma in lapovita si ninsoare in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, unde valorile termice vor marca o scadere accentuata. In noaptea de luni spre marti (28/29 noiembrie) si pe parcursul zilei de marti (29 noiembrie), vremea se va raci in toata tara, va ninge si in regiunile sudice, unde pe arii restranse este posibil sa se depuna strat de zapada.

Temporar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi 50…60 km/h. Indeosebi in zonele de munte se va depune strat nou de zapada si vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

 

Comentarii

comentariu

About the Author