Published On: mar, Noi 15th, 2016

FOTO: Cele mai periculoase si sigure orase din tara in caz de cutremur

harta-seismicaInstitutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului(INFP) a rezlizat o lista a celor mai periculoase si sigure orase, in caz de cutremur. Conform istoricului seismografic din Romania, judetele Timis, Caras Severin si Satu Mare si Constanta sunt cele mai sigure locuri, in cazul unui cutremur, precum si granita dintre judetele Suceava si Maramures. In aceeasi categorie, a oraselor sigure, se mai incadreaza si zonele cuprinse intre Oradea, Cluj, Deva si Bistrita. Printre zonele cu risc seismic mediu se numara Sibiu, Brasov, Targu Mures, Piatra Neamt sau Suceava.

"Cele mai periculoase zone pentru locuitori, in caz de cutremur, sunt Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Focsani sau Iasi si toate zonele cuprinse intre ele, urmate in topul intensitatii de Roman, Bacau, Pitesti, Giurgiu si toate zonele din acest perimetru. In zonele cu risc intermediar se mai afla si Cernavoda, Tulcea”, arata statistica intocmita de INFP.

Potrivit Radioconstanta.ro, dincolo de riscul dat de activitatea seismica, mai exista si problema calitatii constructiilor. In zonele marcate cu rosu pe harta cutremurelor, categorie in care intra si Capitala, exista si multe cladiri prea vechi pentru a rezista miscarilor seismice, din pacate, multe dintre acestea adapostesc sedii comerciale sau institutii ale statului, ceea ce poate conduce la un numar mai mare de victime, in cazul unui cutremur.

Sursa foto: Radioconstanta.ro

Comentarii

comentariu

About the Author