Published On: mie, Noi 16th, 2016

FOTO / CAZ FABULOS: Cand ataca pe flanc ies UE / Un teren de fotbal este amplasat pe granita a doua tari / Ce trebuie sa aiba jucatorii la ei cand bat un aut

terenul_de_fotbal_de_la_granitaLa Kostajnica se joaca pe un teren in care portile se afla in Bosnia si bancile de rezerve in Croatia. ”Cine bate aut trebuie s-aiba pasaportul la el”, spune presedintele clubului din liga a 3-a.

Fotbalul e capabil sa depaseasca orice granita, ba chiar sa treaca frontiera Uniunii Europene de nenumarate ori in timpul unui meci! Strania situatie se petrece in fiecare duminica in Regionalna liga RS, a treia divizie din Bosnia-Hertegovina, la Partizan Kostajnica.

Orasel impartit in doua de raul Una: Bosanska (8.000 de locuitori), in Republica Srpska, iar cealalta, Hrvatksa (3.000), situata la nord.

Pe micul stadion local, jucatorii lui Partizan trec des granita in Croatia, pentru ca sunt obligati de teren. "Portile se afla in Bosnia, dar antrenorii si rezervele stau pe margine in zona comunitara!", scrie cotidianul belgradean Kurir.

"Practic, jucam mereu in doua tari. Si cand mingea iese afara, cine merge dupa ea sa bata autul trebuie sa aiba pasaportul la el, pentru orice eventualitate", a explicat Zoran Avramovici, presedintele lui Partizan, promovata in 2 ani din liga a cincea. "Pana acum n-a fost cazul. Garzile croate au fost tolerante, necerand documentele", precizeaza Kurir.

Sursa: gsp.ro

Comentarii

comentariu

About the Author