Published On: lun, Noi 14th, 2016

Florin Cirligea, un brailean discret cu performante de top. Singurul brailean in TOP 300 Capital si in Catalogul celor mai puternici 100 oameni de afaceri romani

Braila are in acest an un singur brailean get-beget mentionat in randul primilor 300 cei mai bogati romani * Florin Cirligea este unul dintre cei mai importanti actori ai pietei nationale de comercializare si transport de carburanti * Comision Trade, firma antreprenorului brailean, este cea mai mare firma de profil din categoria celor cu capital integral romanesc * discret si retras pana acum, Florin Cirligea s-a hotarat sa intre si in lupta politica * omul de afaceri deschide lista Partidului National Liberal pentru Senatul Romaniei

TOP 300 Capital se intocmeste anual de catre jurnalistii publicatiei CAPITAL, avand in vedere exclusiv averile celor luati in calcul. Metoda de calcul a cuantificat valoarea participatiilor in companii, valoarea bunurilor mobile si imobile. Pentru evaluarea afacerilor s-au folosit multiplicatorii de EBITDA pentru fiecare industrie in parte. Multiplicatorii au fost furnizati de catre Delloite Romania, iar datele financiare de catre Creditinfo Romania.

florin-eugen-girligejpg Braileanul Florin Cirligea (foto) figureaza la pozitia 262 cu o avere estimata la circa 22-23 milioane de euro. In 2015, compania Comision Trade a ajuns la un rulaj al afacerilor de 461 milioane de lei, cu un profit de 4,66 milioane de lei, aproape dublu fata de anul precedent. Compania are ca partener grupul Rompetrol si detine 38 de statii de carburant in orase precum Braila, Sibiu, Slatina, Brasov, Satu Mare, Baia Mare etc. Firma Comision Trade este inregistrata in Braila si are capital integral romanesc. „As putea sa-mi inregistrez firma oriunde in alta parte decat in Braila. Sunt multe orase din Europa care te invita sa participi la economia lor. Raman in Braila, asa cum am mai spus, aici e locul si viata mea”, a declarat omul de afaceri brailean. In plus, Florin Cirligea a mai adaugat ca, inca de la inceputul afacerii, a avut in vedere structurarea afacerii de asa maniera incat aceasta sa functioneze cu capital romanesc 100%.

Florin Cirligea figureaza si in Catalogul celor mai puternici 100 de oameni de afaceri din tara

Intact Media Grup a adus in atentia publicului catalogul „Romani care dezvolta Romania”, publicatie care contine 100 de nume de oameni de afaceri asezate intr-un clasament în care criteriul de ierarhizare a fost reprezentat de cifra de afaceri raportata pentru anul 2014. Printre personalitatile care semneaza editoriale in catalog se afla premierul Dacian Ciolos, guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban. Alessandra Stoicescu, director executiv Intact Media Group si coordonatorul acestui proiect a declarat: Pe multi i-am convins ca a venit vremea sa fie cunoscuti de publicul larg dupa ce le-am aratat cat de importanta este in dezvoltarea noastra ca natiune constiinta prezentei in economie a unui important capital romanesc.”

Florin Cirligea este consemnat la pozitia 31 – transport si comert cu carburanti, fiind considerat unul din cei cu o contributie esentiala in dezvoltarea mediul de afaceri si in promovarea adevaratului capital romanesc. „Ar trebui amintiti toti colaboratorii mei din firma, toti cei peste 500 de oameni cu care lucrez dezvolta, practic, Romania”, a declarat Florin Cirligea, braileanul care nu vrea sa plece din Braila.

Omul de afaceri brailean este un sustinator al sportului, invatamantului si este dispus sa finanteze orice tip de performanta

echipa-de-fotbal-braila Este stiut ca Florin Cirligea finanteaza echipa de fotbal a Brailei ca simplu sponsor, fara nicio alta pretentie. De asemenea, auzind de impasul in care se afla echipa de handbal, s-a oferit s-o ajute la fel, fara nicio pretentie. „Acolo unde e vorba de performanta, ajuti si gata, fara alte pretentii. Orice talent si munca sustinuta trebuie ajutate, iar eu asta am facut pana acum si o sa fac in continuare”, a spus antreprenorul brailean.

Nu numai fotbalul a beneficiat de ajutorul neconditionat al lui Florin Cirligea, ci si alte sporturi practicate in Braila, printre care amintim: Asociatia Volei Team, CS Karate Traditional, Asociatia Iubitorilor Sportului Brailean, Asociatia Veritas, Club Sportiv Avantul Conpet, Club Fotbal SA, Asociatia de Hochei Ajsarenko SA, Tenis de câmp – Craciun Georgia, Asociatia Viva Sport Club, Club Sportiv Valentina Dance etc.

Florin Cirligea a participat baneste si la sustinerea unor asociatii din domeniul sanatatii, cum ar fi Asociatia Laboratoare Rolab, Asociatia Daruieste Viata, Asociatia Medicilor de Familie, dar si la sustinerea educatiei si invatamantului brailean: Colegiul N. Balcescu, Colegiul Gh. Murgoci, Asociatia Parintilor Perpessicius, Inspectoratul Scolar Braila, Asociatia Braila Capitala Europeana, Facultatea de Utilaj Tehnologic, Scoala Tichilesti etc.

Cum copiii sunt considerati de catre Florin Cirligea zestrea nativa a Brailei, omul de afaceri a construit si parcuri de joaca in Braila, Surdila Greci, Unirea, Salcia Tudor, Maxineni.

Comentarii

comentariu

About the Author