Published On: mar, Noi 22nd, 2016

Florin Cirligea (PNL): „Infiintarea de catre PNL a Bancii de Dezvoltare si Investitii a Romaniei are obiective strategice”

Florin Cirligea, candidat al Partidului National Liberal pentru Senatul Romaniei, a avertizat intr-o emisiune de televiziune ca este o discrepanta majora intre afirmatiile presedintelui PSD Liviu Dragnea si afirmatiile unuia dintre liderii PSD Braila, deputatul Mihai Tudose.

”In timp ce Liviu Dragnea promite ajutor pentru cel putin 10.000 de firme private, la Braila domnul Tudose anunta infiintarea de fabrici de stat. Domnul Dragnea transmite ca vrea firme private, domnul Tudose transmite ca nu prea vrea sa auda de asa ceva. Poate vrea o nationalizare, cine stie?”, a afirmat liberalul.

Pe de alta parte, Florin Cirligea a spus ca social-democratii degeaba plang in fata electoratului ca terenurile agricole romanesti sunt cumparate de straini. Liberalul a dat ca exemplu strategia statului italian, prin care acesta, prin intermediul unei banci de stat, acorda imprumuturi cu dobanzi de 1-1,8% investitorilor care vor sa cumpere teren agricol in Romania. Pe de alta parte, a spus liberalul, daca un roman merge la banca pentru a contracta un imprumut in vederea achizitionarii de teren agricol are o surpriza: ori banca nu-i interesata de asa ceva, ori acorda creditul cu dobanzi de la 6-7% in sus. "PSD sa nu se mai vaite uitandu-se cum dispare pamantul romanesc, ca oricum nu-i intereseaza. PNL, in schimb, vine cu o solutie concreta: infiintarea Bancii de Dezvoltare si Investitii a Romaniei. Va avea un capital de 200 de milioane de euro, va putea fi controlata de catre BNR, va functiona ca Banca Europeana de Investitii si va avea obiective strategice. In scurt timp, terenul arabil va reprezenta cea mai mare avere a unui popor. Adevaratul aur va fi resursa de hrana”, a spus liberalul.

Comentarii

comentariu

About the Author