Published On: lun, Noi 7th, 2016

Festivitatile pregatite pentru sarbatorile de iarna vor ramane in memoria brailenilor / Municipalitatea va organiza, in premiera, un targ de iarna

Dupa ce Zilele Brailei din acest an au fost la cu totul un alt nivel, comparativ cu anii trecut, Marian Dragomir promite si ca festivitatile pregatite pentru sarbatorile de iarna vor ramane in memoria brailenilor. Acesta a spus in cea mai recenta conferinta de presa ca deja s-au inceput pregatirile pentru sarbatorile de iarna. Edilul sef a punctat ca deja au fost montate corpurile de iluminat pe mai multe strazi din municiupiu, pe unele chiar in premiera. Mai mult, una dintre surprizele pregatite de care se vor bucura brailenii este un targ de iarna, in perioada 1-6 decembrie. In cadrul acestui targ la Braila vor fi mai multe grupuri de colindatori din diferite regiuni ale tarii.

“Ati observat ca am inceput sa montam corpurile de iluminat pentru sarbatori. Am montat in premiera si pe strada Mihai Eminescu. Am montat deja pe strada Scolilor, pe Buzaului, in zona parcului. Am inceput sa montam pe Bulevardul Dorobantilor, urmeaza, etapizat, toate strazile municipiului. Asa cum spuneam, vor merge si in cartiere. Avem cu siguranta deja prevazute corpuri de iluminat pe Comuna din Paris, in Chercea, pe strada Deltei si Cazasu din Lacu Sarat. In Brailita pana la rondou, vizavi de liceul Progresul, unde o sa amenajam si un brad de iarna. La fel si in cartiere, in alte zone. Vom aranja brazi, anumite corpuri, vom face anumite spectacole. Pregatim un targ de iarna pentru prima oara la Braila, in perioada 1 – 6 decembrie. Avem invitati copii, colindatori din multe regiuni din Romania, pentru a aduce aici, la Braila, traditia, portul popular, colindele specifice zonelor pe care ei le reprezinta. Sper ca brailenii sa aprecieze acest lucru (…) Unii dintre colindatori sunt foarte renumiti la nivel national, au contracte si vor reprezenta Romania la Bruxelles, la Strasbourg, dar si in alte orase din Europa.  Atunci am ales aceasta data. Pe 1 decembrie va fi aprinderea luminilor, iar 6 decembrie va fi rezervata pentru venirea lui Mos Craciun si aprinderea luminilor din Parcul Monument. Vrem sa avem si standuri specifice de Craciun, pe care le vom amenaja in fata Casei Tineretului, tocmai pentru a avea o mare vizibilitate, pentru a le face impreuna cu zona de ornament din fata Primariei Municipiului Braila. Pentru ca aici putem sa desfasuram toate aceste activitati si sa avem vizibilitatea necesara atat pentru cei care ies in zona de promenada, dar si pentru ca artistii sa isi poata pune in valoare colindele”, a declarat Marian Dragomir.

 

Comentarii

comentariu

About the Author