Published On: mie, Noi 2nd, 2016

Epidemia de rujeola a ajuns si in Braila / Primele doua cazuri au fost inregistrate

Primele doua cazuri de rujeola au fost confirmate in judetul Braila, pentru un copil de 5 ani din municipiu si un altul, de 3 ani din satul Vultureni, comuna Ciresu. Totodata, mai exista o suspiciune de rujeola la un alt copil din satul Pitulati, comuna Scortaru Nou.

In luna septembrie a izbucnit la nivel national o epidemie de rujeola. Chiar si in aceste conditii, parintii din Braila nu au mers cu copiii la medicii de familie pentru a-i vaccina. Gradul de vaccinare la sfarsitul lunii august in judetul Braila era de 32%, cu peste 1.500 de copii nevaccinati.

Potrivit, datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, la nivelul intregii tari au fost confirmate 935 cazuri de rujeola si au fost raportate 6 decese.

S-au inregistrat cazuri de rujeola in 30 de judete: 223 in Arad, 190 — Mures, 128 — Bistrita, 91 — Timis, 90 — Cluj, 39 — Caras Severin, 37 — Brasov, 34 — Suceava, 18 — Hunedoara, 15 — Dolj, 13 — Bihor, 11—Salaj, cate sase — Harghita si Alba, cinci — Iasi, patru — Olt, cate trei — Sibiu, Bucuresti, Bacau, Constanta, cate doua Dambovita, Neamt, Braila si cate un caz in Giurgiu, Mehedinti, Vaslui, Botosani, Buzau, Prahova, Valcea.

„Majoritatea cazurilor reprezinta focare in comunitatile cu acoperire vaccinala scazuta. In contextul epidemiologic actual s-a recomandat intensificarea actiunilor de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinati/nevaccinati. Pana la aceasta data au fost recuperati la vaccinare 3.049 de copii cu varste intre 1 — 15 ani”, precizeaza MS.

Comentarii

comentariu

About the Author