Published On: mie, Noi 9th, 2016

Dragomir despre construirea noului padoc: “Costurile sunt foarte mari si da, daca luam 1.000 de caini de pe strazi, mai raman cel putin 4.000, dar vreti sa nu facem nimic?”

In cea mai recenta conferinta de presa, primarul Marian Dragomir a readus in discutie problema cainilor fara stapan. Acesta a spus ca este constient ca un nou padoc va afecta serios bugetul Primariei, dar in momentul de fata este singura solutie. Edilul sef a spus ca in sedinta Consiliului Municipal Local din aceasta luna vor fi prezentate costurile de construire si functionare ale padocului, decizia finala apartinandu-le consilierilor municipali.

"Actiunile de sterilizare sunt absolut obligatorii pentru a stopa inmultirea cainilor si in sedinta de luna asta prezentam si costurile estimative ale unui nou adapost pentru cainii maidanezi. Daca consilierii vor fi de acord, anul viitor vom avea un adapost cu o capacitate de 1.000 de locuri. Dar costurile de constructie si functionare sunt foarte mari. Vorbim de sute de milioane de lei vechi pe luna, cu o schema de personal foarte redusa. Problema e cum percepem abordarea de anul viitor fata de caini, daca infiintam al treilea adapost sau nu. De la anul va fi liber adapostul de la Lacu Sarat, dar are o capacitate redusa. Sunt niste costuri pe care trebuie sa ni le asumam, pentru ca sunt foarte mari. Eu cred, totusi, ca trebuie facuta investitia, trebuie sa ne asumam ce vrem la Braila, daca vrem sa avem sau nu caini pe strada. Daca consideram ca aceste costuri sunt foarte mari si consilierii nu vor dori sa facem adapostul, atunci brailenii vor sti ca e decizia Consiliului si ramanem in situatia actuala. E adevarat, daca luam 1.000 de caini de pe strazi, mai raman cel putin 4.000, dar vreti sa nu facem nimic?", a declarat primarul Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author